Laatste nieuws:

ZüRICH (ZWITSERLAND), 2 oktober 2014 13:58

Quadkopters laten lampenkappen vliegen (video)

Cirque du Soleil heeft een korte film online gezet genaamd ‘Sparked’, waarin tien computergestuurde quadkopters lampenkappen laten zweven en in samenspel met een menselijke acteur een waar lichtballet creëren.

'
1/1

De film is opgenomen in The Flying Machine Arena, een draagbare ruimte van 10 kubieke meter. De Arena is eigendom van de Zwitserse universiteit ETH Zürich en is volledig ingericht voor autonoom vliegende robothelikopters (drones). Voor de opnames werkte ETH samen met Cirque du Soleil en Verity Studios.

Geen visuele effecten

Het knappe aan Sparked is dat er geen visueel toegevoegde effecten gebruikt worden. Alles is live gefilmd met de computergestuurde mini-helikopters. Het resultaat is een mooie choreografie van mens en machine zonder toegevoegde hulpstoffen.

Raffaello D’Andrea is professor aan de ETH Zürich en werkt al vijftien jaar aan onderzoek naar vliegende machines. Zijn team heeft zwerm-algoritmes bedacht om grote aantallen quadkopters aan te sturen met een precisie die verder gaat dan wat een menselijke piloot kan. Samen met Welby Altidor van Cirque du Soleil bedacht hij het project wat kunst en techniek samenbrengt: vliegende lampenkappen.

Markus Waibel, mede-oprichter van Verity: “Binnen enkele uren was de hele filmcrew vertrouwd met de rondvliegende machines. Ik heb geen twijfel dat dit niveau van vertrouwen met de technologie te danken is aan de betrouwbaarheid van het systeem.”

bron: Singularity Hub

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden