Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 29 september 2014 13:40

TechniekXL: hét paspoort voor een erkend branchediploma in de techniek

Dinsdag 30 september wordt TechniekXL officieel gelanceerd en gaat de nieuwe website www.techniekxl.nl in de lucht. Dat gebeurt op de vakbeurs WoTS. TechniekXL (voorheen Fedacademie) brengt samenhang in ‘losse’ cursussen en trainingen van negen opleiders in de techniek. Als cursisten hun opleidingen succesvol afronden, krijgen zij een erkend branchediploma.

'
1/1

De kern van TechniekXL is het competentiepaspoort. Via http://mijn.techniekxl.nl kunnen cursisten inloggen en hun eigen competentieprofiel aanmaken. Cursisten kunnen hier hun cursuspad uitstippelen en hun vorderingen bijhouden.

Wat is TechniekXL?

Stichting TechniekXL is een uniek samenwerkingsverband van werkgevers, werknemers, opleidingsfondsen, brancheverenigingen en negen individuele opleiders. Het gezamenlijke doel is het bevorderen van ‘een leven lang leren’. TechniekXL richt zich primair op bedrijfsopleidingen voor volwassenen die werkzaam zijn binnen de technologische industrie. TechniekXL is intermediair tussen cursisten en opleiders, is onafhankelijk en heeft geen winstoogmerk.

Negen opleiders

Een cursist kan opleidingen bij diverse opleiders volgen om een branchediploma te behalen! De volgende opleiders participeren: Festo, Henkel, Lenze, Pilz, Reed Business Opleidingen, Bosch Rexroth, ROVC, Siemens en SKF.

Vier vakgebieden

Cursisten kunnen opleidingen, trainingen en cursussen volgen voor vier vakgebieden, namelijk Werktuigbouw, Mechatronica (een combinatie van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek en besturingstechniek), Industriële Automatisering en Procestechniek.

Drie niveaus

TechniekXL biedt binnen de werktuigbouw drie diplomalijnen aan om de vakkennis te vergroten. De drie diploma’s voor monteur, technicus en engineer zijn vergelijkbaar met de niveaus binnen het reguliere onderwijs (MBO niveau 2 tot en met HBO Bachelor). Externe onderwijsdeskundigen onderzoeken de competenties en stellen diplomalijnen vast. De kwaliteit wordt geborgd door een extern certificeringsbureau (Certech) en door een onafhankelijke examencommissie.

Van Fedacademie naar TechniekXL

TechniekXL begon officieel in 2011 onder de naam Fedacademie. De aangesloten opleiders boden vakvolwassenenonderwijs voor de aandrijftechniek. Inmiddels is het cursusaanbod fors uitgebreid naar meer vakgebieden en er zijn meer opleiders toegetreden. Daarom gaat Fedacademie in 2014 verder onder de naam TechniekXL.

Stand op de WoTS

TechniekXL presenteert zich voor het eerst tijdens de vakbeurs World of Technology en Science (30 sept. t/m 3 okt. 2014) en staat op het FEDA Paviljoen in hal 10E050.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden