Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 18 september 2014 08:57

FME vindt kabinetsplannen onvoldoende bijdragen aan groei

"De door het kabinet ingediende plannen voor 2015 dragen niet genoeg bij aan het versterken van de verdienkracht van ons land." Dat stelt Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in een reactie op de Miljoenennota.

'
1/1

Het herstel van de economie is broos. Grote, voornamelijk geopolitieke kwesties leiden tot veel onzekerheden. Na aanvankelijk optimisme over groei van de wereldhandel en van de industriële productie, hebben de ontwikkelingen van afgelopen zomer - het conflict rond Oekraïne en Rusland en de terreur van IS - het vertrouwen van consumenten en ondernemers aangetast. Dezentjé: "We hebben een wendbare economie nodig die geprepareerd is voor groei en gewapend tegen tegenslagen. Dat vraagt om een duidelijke keuze van de politiek voor groei. Ik zie die keuze onvoldoende terug in de Miljoenennota."

Meer aandacht voor MKB

FME wil daarbij extra aandacht voor het midden- en kleinbedrijf in de industrie. Dezentjé: "Het is in het algemeen belang dat Nederland aantrekkelijk blijft als industrieel vestigingsland voor middelgrote en kleine industriële bedrijven. Dat lukt alleen als de lasten voor mkb-bedrijven worden beperkt, als innovatie wordt gestimuleerd en als overheid en bedrijfsleven hun gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen bij het internationaal vermarkten van deze innovaties."

Toekomstfonds structureel uitbouwen

De oprichting van een zogeheten Toekomstfonds, dat is aangekondigd, vindt FME een verstandig besluit. In de Miljoenennota is te lezen dat dit fonds wordt gevoed uit de gasbaten en wordt ingezet voor de financiering van innovatieve MKB-ondernemingen, bijvoorbeeld om te voorzien in kapitaal voor bedrijven om door te groeien. Het rendement van het fonds wordt bestemd voor (fundamenteel) onderzoek. Dezentjé: "We moeten wel opletten dat we verstandig met dit fonds omgaan en het structureel uitbouwen." FME pleit er daarom voor het fonds gericht in te zetten voor de kapitaalbehoefte van groeiende industriële MKB-bedrijven en voor bevordering van ketensamenwerking in die categorie van ondernemingen. Verder hecht FME eraan dat het fonds niet alleen wordt ingezet voor fundamenteel onderzoek maar ook voor toepassingsgericht onderzoek.

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden