Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 18 september 2014 08:57

FME vindt kabinetsplannen onvoldoende bijdragen aan groei

"De door het kabinet ingediende plannen voor 2015 dragen niet genoeg bij aan het versterken van de verdienkracht van ons land." Dat stelt Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in een reactie op de Miljoenennota.

'
1/1

Het herstel van de economie is broos. Grote, voornamelijk geopolitieke kwesties leiden tot veel onzekerheden. Na aanvankelijk optimisme over groei van de wereldhandel en van de industriële productie, hebben de ontwikkelingen van afgelopen zomer - het conflict rond Oekraïne en Rusland en de terreur van IS - het vertrouwen van consumenten en ondernemers aangetast. Dezentjé: "We hebben een wendbare economie nodig die geprepareerd is voor groei en gewapend tegen tegenslagen. Dat vraagt om een duidelijke keuze van de politiek voor groei. Ik zie die keuze onvoldoende terug in de Miljoenennota."

Meer aandacht voor MKB

FME wil daarbij extra aandacht voor het midden- en kleinbedrijf in de industrie. Dezentjé: "Het is in het algemeen belang dat Nederland aantrekkelijk blijft als industrieel vestigingsland voor middelgrote en kleine industriële bedrijven. Dat lukt alleen als de lasten voor mkb-bedrijven worden beperkt, als innovatie wordt gestimuleerd en als overheid en bedrijfsleven hun gezamenlijke verantwoordelijkheid nemen bij het internationaal vermarkten van deze innovaties."

Toekomstfonds structureel uitbouwen

De oprichting van een zogeheten Toekomstfonds, dat is aangekondigd, vindt FME een verstandig besluit. In de Miljoenennota is te lezen dat dit fonds wordt gevoed uit de gasbaten en wordt ingezet voor de financiering van innovatieve MKB-ondernemingen, bijvoorbeeld om te voorzien in kapitaal voor bedrijven om door te groeien. Het rendement van het fonds wordt bestemd voor (fundamenteel) onderzoek. Dezentjé: "We moeten wel opletten dat we verstandig met dit fonds omgaan en het structureel uitbouwen." FME pleit er daarom voor het fonds gericht in te zetten voor de kapitaalbehoefte van groeiende industriële MKB-bedrijven en voor bevordering van ketensamenwerking in die categorie van ondernemingen. Verder hecht FME eraan dat het fonds niet alleen wordt ingezet voor fundamenteel onderzoek maar ook voor toepassingsgericht onderzoek.

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden