Laatste nieuws:

VOORHOUT, 11 september 2014 11:51

WoTS 2014 - Sensorloos bedrijf interessant voor minder kritische applicaties

Door de toenemende rekenkracht van processoren is het sinds enige tijd mogelijk om de rotorstand van permanent magneetmotoren in applicaties waarbij de positie minder kritisch is, te voorspellen zonder daarbij gebruik te maken van encoders. Voor Elsto Drives & Controls is dit de aanleiding om op WOTS 2014 voor ‘sensorloos bedrijf’ aandacht te vragen.

'
1/1

De frequentieregelaars die hiervoor worden ingezet, beschikken over een sensorloos vector aanstuuralgoritme waardoor goede prestaties te behalen zijn qua snelheid en koppel. Met name voor minder kritische toepassingen als pompen, ventilatoren, roerwerken en compressoren die niet gepositioneerd hoeven te worden, in onder andere de drank-, textiel-, hout- en verpakkingsindustrie en de keramische industrie, blijkt sensorloze aansturing prijstechnisch een uitermate interessante oplossing.

Voorheen moest namelijk altijd gewerkt worden met permanent magneetmotoren in combinatie met encoders, een aanmerkelijk duurdere oplossing. Het werken met sensorloos bedrijf daarentegen biedt een aantal voordelen. Niet alleen zijn deze regelaars goedkoper in de aanschaf, ook zijn deze regelaars eenvoudiger te monteren en wordt de faalkans van encoders geëlimineerd.

Doordat alle regelaars uit het programma van Elsto Drives & Controls die geschikt zijn voor sensorloze aansturing zijn uitgerust met de functionaliteit ‘Autotuning’, kunnen deze regelaars aanmerkelijk sneller, en bovenal foutloos, in bedrijf worden gesteld. Zelfs onervaren gebruikers ervaren een eenvoudige opstart en installatie. Vermeldenswaardig is ook dat compacter gebouwd kan worden, omdat de motor niet langer is uitgerust met encoders aan de buitenzijde. De inbouwlengte is dus significant korter geworden.

Af fabriek beschikken alle regelaars die ingezet worden voor sensorloos bedrijf over diagnostische eigenschappen om eventuele foutmeldingen en storingen in het proces te voorkomen.

Elsto is tijdens de WoTS te vinden op stand 11.F.022

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (21)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden