Laatste nieuws:

ZüRICH (ZWITSERLAND), 22 mei 2014 12:04

Robotblokken zijn de meubels van de toekomst (video)

Onderzoekers aan de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH Zürich) in Zwitserland hebben de ultieme oplossing voor flexibele meubels bedacht. Ze hebben robotblokken ontwikkeld die zichzelf kunnen rangschikken in iedere vorm en zichzelf zo kunnen omvormen in tafels, stoelen en meer.

'
1/1

De robotblokken lijken op grote dobbelstenen en zijn pakweg 22cm breed/lang/hoog. ETH Zürich heeft de blokken ‘Roombots’ gedoopt vanwege de vele toepassingen binnenshuis. Vooral voor klein behuisden kan de Roombot een uitkomst zijn. Maar ook mensen die slecht ter been zijn kunnen baat hebben bij een tafel die ze eten of een glas water komt brengen.

Robotkubus

De robots hebben een motor aan boord waarmee ze de twee diagonale helften van de kubus kunnen draaien. Met een systeem van intrekbare klauwtjes kunnen de robotkubussen zich aan elkaar vastgrijpen. Ook een passief onderdeel als een tafelblad kan worden opgepakt en in de gewenste positie worden gedraaid. Zo kunnen ontwerpers hun fantasie de vrije loop laten en de meest uiteenlopende meubel-configuraties bedenken.

Robots doen het werk

Stel je een vergaderruimte voor waarbij de robots zelf de layout van de tafels en stoelen aanpassen aan het soort bijeenkomst wat in die ruimte wordt gehouden. “Uiteindelijk hoef je enkel de layout van een (vergader)kamer in te programmeren en de modules het werk laten doen”, aldus projectleider Auke IJspeert in een persbericht.

De onderzoekers hebben nog werk te doen op het gebied van software en het opvoeren van de snelheid van de Roombots. Ook wordt er nog gedacht over de beste gebruikersinterface voor de interactie tussen mensen en het systeem van robotkubussen. Eén van de ideeën hierbij is om mensen het ontwerp van een kamer op een tablet te laten tekenen.

bron: Gigaom

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden