Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 19 mei 2014 11:31

FME steunt Wijzijnvoor.eu campagne (video)

Ondernemers zijn voor Europa, omdat onze bedrijven daar een groot deel van ons geld verdienen en heel veel banen creëren. ‘Wijzijvoor.eu’ is de boodschap van meer dan 500.000 ondernemers die FME ondersteunt en door VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland naar buiten wordt gebracht. Van bouwbedrijven tot verzekeraars. Van industrie tot landbouw. Van winkeliers tot schoonmaakbedrijven. En van kleine ondernemingen tot grote multinationals.

'
1/1

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: “De meeste bedrijven in onze sector opereren internationaal. Ze werken nauw samen met bedrijven in andere landen, medewerkers worden op diverse locaties in de betrokken landen getraind of werken gezamenlijk aan een project, in Nederland of elders. Europese samenwerking is dus van groot belang.”

In de aanloop naar de Europese verkiezingen vroeg FME ondernemers uit de technologische industrie naar hun opvattingen over het Europese ondernemersklimaat. Hieruit komt naar voren dat ondernemers uit de Nederlandse technologische industrie groot voorstander zijn van het vrije verkeer van werknemers binnen Europa.

Verder blijkt uit FME-conjunctuurenquête voorjaar 2014 dat de ondernemers eensgezind zijn over het grote belang van één energiemarkt. Het is hen een doorn in het oog dat concurrenten in de buurlanden beduidend minder kwijt zijn aan energiekosten. Ook vinden zij massaal dat de Europese landbouwsubsidies drastisch moeten worden beperkt om het vrijgekomen geld te besteden aan het stimuleren van innovatie.

Weinig besef in stemhokje over belang Europa

Per jaar verdienen we 120 miljard euro met export binnen Europa. Die export is goed voor bijna anderhalf miljoen banen. Als de kiezers het stemhokje ingaan, beseffen ze dat veel te weinig. Er wordt van alles beweerd over Europa, maar waar het om gaat - dat we er veel geld en met zijn allen onze boterham aan verdienen - hoor je veel te weinig. Dat vinden 500.000 ondernemers. Zij spreken zich in de dagen voor de Europese Verkiezingen duidelijk uit vóór Europa via de campagne ‘Wijzijnvoor.eu’.

Meer dan 500.000 ondernemers, klein en groot, zullen de komende week Nederland laten weten ‘Wijzijnvoor.eu ’. In een korte film wordt getoond dat Europa banen en welvaart betekent, dat het ons brood is. Deze pro-Europacampagne is nodig omdat dit geluid veel te weinig is te horen. Vanaf zaterdag 17 mei zal de commercial herhaaldelijk te zien zijn op de publieke en commerciële omroep en wordt ondersteund door de website.

WIJZIJNVOOR.EU from Wijzijnvoor on Vimeo.

 

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden