Laatste nieuws:

UTRECHT, 15 mei 2014 12:27

Wordt Google onze toekomstige energieleverancier? (video)

Met het bedrijf Makani Power ontwikkelt Google een volledig nieuwe methode van energieopwekking. Wanneer de ontwikkeling van deze technologie verdere successen boekt, is het heel goed mogelijk dat Google straks een van onze grootste energieleveranciers wordt.

'
1/1

Goedkoopsteenergie.nl vergeleek de nieuwe technologie met de conventionele windmolens om uit te zoeken of Google in de toekomst inderdaad één van de grootste energieaanbieders kan worden.

Ondanks dat het nu nog in de startblokken staat, boekt het al grote resultaten. Makani Power (nu ook onderdeel van Google) zegt dat met deze vorm van energieopwekking in de toekomst maar liefst 90 procent bespaard kan worden op de materiaalkosten en zeker 50 procent op de installatiekosten die er zijn bij de huidige windmolens.

Het systeem bestaat namelijk uit een vliegende windturbine die gekoppeld is aan een generator op het grondstation. Op grote hoogte draait het vliegtuig om zijn as en op die manier wordt er energie opgewekt. Deze methode kan op grotere hoogte energie opwekken en dat is gunstig om dat de wind daar harder en meer constant waait. Op die manier kan er sneller een groter vermogen worden opgewekt dan tot nu toe mogelijk is bij conventionele windturbines.

Nederland en hernieuwbare energie

Ook voor Nederland zal de ontwikkeling van energieopwekking door Makani Power interessant zijn. Ons land ligt relatief erg laag in vergelijking met andere landen en door middel van de techniek van Makani Power kan er op veel grotere hoogte, meer energie worden geproduceerd. Tevens is Nederland omgeven door water. De conventionele windturbines zijn beperkt aan de diepte van het water. De windturbines van Makani Power kunnen echter in veel dieper water worden geplaatst, waardoor ook op het water meer mogelijkheden ontstaan om energie op te wekken.

Makani Power en windmolens

Op dit moment is het prototype van de windturbine van Makani in staat 30 kilowatt aan vermogen te produceren. Het plan is echter om een model te ontwikkelen dat maar liefst 600 kilowatt moet gaan opbrengen, dus 20 keer zo veel als het huidige prototype. Een conventionele windmolen kan 3.000 kilowatt tot 6.000 kilowatt aan vermogen produceren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden