Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 24 maart 2014 11:04

Nederlandse ‘power building’ op Building Holland 2014

FME en Building Holland lanceren de Powered by Dutch Technology Area tijdens Building Holland 2014. Op dit plein bundelen technologische bedrijven hun krachten. Er staat een gebouw waar de meest innovatieve technologische oplossingen op realistische wijze worden getoond. In deze ‘power building’ krijgt de bezoeker snel inzicht in de mogelijkheden van technologie in de bouw.

'
1/1

Technologie in de bouw is van groot belang. De inzet van technologie zorgt voor comfortabele, veilige, energie-efficiënte en toekomstbestendige gebouwen. Beursmanager Nynke Lipsius van Amsterdam RAI: “Tijdens Building Holland laten we zien hoe slimme technologie kan bijdragen aan een comfortabel en duurzaam gebouw.”

Powered by Dutch Technology

Powered by Dutch Technology is een initiatief van FME. Onder dit label bundelt de technologische industrie haar krachten voor gezamenlijke belangenbehartiging en marktbewerking. Kees de Schipper, clustermanager Bebouwde Omgeving FME: “De markt vraagt in toenemende mate om totaalconcepten, waarbij functies als warm tapwater, ventilatie, verwarming en koeling slim worden gecombineerd.

Daarnaast zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van gebouwautomatisering. Deze zullen zichtbaar zijn in de ‘power building’. Deze oplossingen en de sterk toegenomen eisen op het gebied van duurzaamheid bieden veel kansen voor de technologiesector en de bouw om samen op te trekken en te groeien.”

Aanwezige technologiebedrijven

In de Power Building zullen in ieder geval innovatieve technologische oplossingen te zien zijn van ABB B.V., Alkima B.V., Brink Climate Systems B.V., Comelit Nederland B.V., Grundfos Nederland B.V., Inventum B.V., KE Fibertec Benelux B.V., Klemko Techniek B.V., Nefit B.V., Nijburg Industrie B.V., Schneider Electric The Netherlands B.V., Wolter en Dros B.V., UC Technologies B.V. en Zehnder Group Nederland.

Cluster Bebouwde Omgeving

FME heeft onder Powered by Dutch Technology het cluster ‘Bebouwde Omgeving’ geformeerd. Veertig procent van de omzet van FME-leden is gerelateerd aan de bouw. Het gaat hierbij om metalen bouwproducten en installatietechniek. Om kansen te benutten, is een betere samenwerking tussen de leden en branches - die actief zijn in de bouw - noodzakelijk. Kees de Schipper: “De Powered by Dutch Technology Area sluit perfect aan bij de doelstellingen van het vakevenement Building Holland. Vernieuwing in de bouw vraagt om een integrale aanpak en verbinding op alle vlakken. Op het gebied van technologie is er nog een wereld te winnen.”

Building Holland wordt gehouden van 6 tot en 8 mei 2014 in de RAI Amsterdam.

bron: FME/CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden