Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 13 maart 2014 09:28

FME: samenwerking tussen sectoren verstandig

Het ministerie van Economische Zaken geeft de nieuwe MIT-regeling voor de topsectoren bekend gemaakt. Deze regeling moet MKB-bedrijven stimuleren om te innoveren. Met de start van de regeling wordt 8 miljoen euro extra ingezet voor R&D-samenwerking tussen verschillende sectoren.

Ineke Dezentjé Hamming: 'verstandig'.'
Ineke Dezentjé Hamming: 'verstandig'.
1/1

"Met een omzet van 100 miljard euro is de technologische industrie van grote economische waarde voor Nederland. Om deze positie te verstrekken is het zeer belangrijk dat bedrijven en kennisinstellingen kunnen samenwerken om betere en slimmere producten en diensten te maken", zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming in een reactie op de bekendmaking. Intersectorale samenwerking vindt zij daarbij zeer verstandig. "Dat zorgt voor creativiteit bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals energie, mobiliteit of zorg. FME is tevreden met de extra impuls van 8 miljoen euro voor intersectorale innovatie."

Budget HTSM volledig ingezet

Gezien de ervaring van vorig jaar heeft het topteam HTSM besloten om het beschikbare budget volledig in te zetten voor R&D-samenwerkingsprojecten. Dit kunnen projecten zijn met zowel een industrieel als experimenteel karakter. Vanaf 3 juni 2014 kunnen bedrijven de plannen voor R&D-samenwerkingsprojecten indien bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Vier clusters

Dezentjé: "Binnen FME bundelen wij onze krachten onder het label 'Powered by Dutch Technology'. Wij mobiliseren en verbinden de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft, om zo de verdienkracht van individuele leden en de technologische industriële sector als collectief te vergroten. Op dit moment heeft FME vier clusters: Life Sciences & Health, Agro & Food, Agro & Food en Energie. Binnen deze clusters werken bedrijven uit de technologische industrie samen met kennisinstellingen, bedrijven en organisaties uit andere sectoren zoals verzekeraars en ziekenhuizen om zo gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken. De technologische industrie is dé verbindende kracht bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ik roep onze bedrijven dan ook op zich te melden bij de RVO."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden