DELFT, 16 januari 2014 13:55

Elektrische auto TU Delft flink lichter (video)

De elektrische race-auto van het DUT racing team van de TU Delft is 22 kilo lichter dan zijn voorganger. De uiteindelijke wagen weegt nu slechts 155 kilo.

Volgens chief operations Laurent Huber van het DUT14-team was een laag gewicht vanaf het begin een doel van het team. "Bij iedere stap vroegen we aan elkaar: is dit echt de lichtste optie die beschikbaar is? Een paar gram minder bij iedere stap van het proces tikt zo enorm aan."

Wielen op dieet

Volgens hoofdengineer Marinus van der Meijs is de gewichtsreductie vooral toe te schrijven aan de wielen. De diameter is nu uitermate klein en de hele motor, versnellingsbak en rem zijn geïntegreerd. Dit leverde een winst op van twee kilogram per wiel.

"Een kleinere wieldiameter resulteert in lichtere wielen en banden en daardoor kan de versnellingskast ook kleiner worden gehouden", legt Van der Meijs uit. De versnellingsbak is de helft lichter dan die van de vorige wagen. De lage en brede banden zijn speciaal ontwikkeld voor DUT14 door bandenfabrikant Apollo (voorheen Vredestein).

De wagen wordt momenteel gebouwd door een team van ongeveer tachtig studenten. Naar verwachting is de onthulling begin juni van dit jaar.

 

bron: TU Delta

Foto's:

DUT14

© Aandrijvenenbesturen.nl