WALTHAM, MASSACHUSETTS (VS), 16 december 2013 11:37

Google koopt Boston Dynamics (video)

Afgelopen vrijdag bevestigde Google tegenover de New York Times dat het Boston Dynamics heeft overgenomen. Boston Dynamics is een gerenommeerd engineeringbedrijf dat robots heeft ontworpen voor het Pentagon.

Het is het achtste robotbedrijf wat Google dit jaar overneemt. Vorige week nog schreven we over de overname van zeven andere robotbedrijven door de zoekgigant. Het is duidelijk dat Google een grote toekomst ziet in robotica.

Honden, katten en mensen

Boston Dynamics heeft de laatste jaren indrukwekkend robottuig gebouwd voor het Amerikaanse leger. Snelheidsduivels als de WildCat/Cheetah, Atlas, Big Dog en de Petman (zie filmpje onder dit artikel), waren al talloze keren te bewonderen via indrukwekkende YouTube-filmpjes.

Google heeft overigens geen ambitie om militaire robots te gaan ontwikkelen. Wel heeft de zoekgigant tegenover de Times bevestigd dat bestaande contracten met defensie zullen worden nageleefd.

Boston Dynamics

In 1992 richtte Marc Raibert Boston Dynamics op. Raibert is een voormalig professor van de Massachusetts Universiteit. Boston Dynamics wilde zelf nooit gezien worden als een ontwikkelaar van militaire robots. Het hoofddoel van het bedrijf is steeds geweest om de technologie achter de robots te verkleinen en te verbeteren.

Foto's:

Google koopt Boston Dynamics

De 'Big Dog' van Boston Dynamics

© Aandrijvenenbesturen.nl