Laatste nieuws:

DEN HAAG, 25 november 2013 10:40

Nederlandse technologie in het zonnetje

Nederlandse technologie gaat in Qatar gebruikt worden voor het ontwikkelen en produceren van zonnepanelen. Onder toeziend oog van minister Kamp van Economische Zaken sloten verschillende Nederlandse bedrijven miljoenencontracten in Qatar.

Onder toeziend oog van minister Kamp van Economische Zaken (EZ) sloten verschillende Nederlandse bedrijven miljoenencontracten in Qatar. '
Onder toeziend oog van minister Kamp van Economische Zaken (EZ) sloten verschillende Nederlandse bedrijven miljoenencontracten in Qatar.
1/1

"In de helft van alle zonnepanelen die wereldwijd wordt gemaakt, zit een stukje Nederlandse techniek. We lopen voorop in deze sector", aldus minister Kamp. "Dankzij deze contracten rollen hier over een paar maanden nog meer zonnepanelen van de band met Nederlandse technologie."

 

High-tech productielijn

Het Nederlandse bedrijf Eurotron gaat de komende maanden voor miljoenen euro's een high-tech productielijn bouwen voor een Qatari fabrikant van zonnepanelen. De machines kunnen dankzij de Nederlandse technologie een nieuw type zonnepaneel produceren, dat efficiënter is dan de huidige generatie.

Het nieuwe type zonnepaneel is een vinding van Energie Centrum Nederland (ECN) en haalt tot 10% meer energie uit zonlicht dan de huidige panelen. ECN tekende een contract voor het oprichten van een onderzoekinstituut in Qatar voor de ontwikkeling van zonnepanelen die gebruikt kunnen worden in woestijngebieden.

 

Kansen voor ondernemers in de Golfstaten

Momenteel bezoekt Kamp samen met 28 Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen nog meer bedrijven in Qatar en Abu Dhabi. Het bezoek richt zich op de kansen voor Nederlandse ondernemers op de groeiende afzetmarkt in de Golfstaten. De meereizende Nederlandse bedrijven zijn voornamelijk actief op het gebied van energie en infrastructurele projecten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden