Laatste nieuws:

DARWIN (AUSTRALIë), 2 oktober 2013 10:59

The RED Engine goedgekeurd voor World Solar Challenge (video)

The RED Engine, de zonneauto van het Solar Team Twente, mag aanstaande zondag starten in de 2013 Bridgestone World Solar Challenge. een race van noord naar zuid door de Outback van Australië. Vandaag werd door officials van de World Solar Challenge gecontroleerd of The RED Engine voldoet aan de regels van het evenement. De zonneauto is deze keuring zonder problemen doorgekomen. Zaterdag vindt het tweede deel van deze ‘scrutineering’ plaats, die bestaat uit een kwalificatie voor de startpositie.

The Red Engine wordt gekeurd'
The Red Engine wordt gekeurd
Rechts
1/2

The RED Engine voldoet aan de regels en is veilig, daardoor is Solar Team Twente zeker van een startplaats aankomende zondag. Tijdens de ‘scrutineering' zijn alle onderdelen van The RED Engine nagelopen. Alle deelnemende auto's moeten onder andere veiligheidsriemen, goede verlichting en een claxon hebben om mee te mogen doen. Ook wordt gecontroleerd of de coureur in geval van nood snel genoeg uit de auto kan komen. Dat vormde geen probleem voor de coureurs. "In 15 seconden hadden we wel twee keer in en uit kunnen stappen", aldus coureur Erik Krämer.

De organisatie van de World Solar Challenge stelt elk jaar strengere eisen aan deelnemende teams. De zonneauto's gaan daardoor steeds meer op personenauto's lijken. Zo werd dit jaar de regel toegevoegd dat alle auto's vier wielen moeten hebben. Ook moet de hoofdruimte van de bestuurder net zo groot zijn als die in een normale personenauto. Daarnaast speelt de veiligheid in de auto's een grote rol: tijdens de rit van 3000 kilometer door de woestijn moeten de coureurs zo goed mogelijk beschermd worden.

Een groot deel van de andere teams is vanochtend ook door de keuring gekomen, zo mogen de teams uit Delft, Michigan en Tokyo aanstaande zondag aan de startlijn beginnen. Aanstaande zaterdag vindt het volgende grote evenement plaats in de aanloop van de race, namelijk de kwalificatie. De kwalificatie, of dynamische scrutineering, vindt plaats op het circuit Hidden Valley motor sports en zal de geschiktheid van de auto tijdens het rijden worden beoordeeld. Ook zal aanstaande zaterdag duidelijk worden op welke plaats The Red Engine mag beginnen.

 

bron: Solar Team Twente

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden