HANNOVER (DUITSLAND), 26 augustus 2013 11:36

Nederland partnerland Hannover Messe 2014

Nederland is gevraagd om op de komende editie partnerland van de Hannover Messe te worden. Een kans om niet te laten schieten: de Nederlandse industrie heeft op deze vraag dan ook volmondig ‘ja’ geantwoord. De Hannover Messe telde afgelopen editie 6550 exposanten uit meer dan 60 landen en ontving 220 000 bezoekers.

Ieder jaar kiest de Hannover Messe een land uit om partner te zijn voor de desbetreffende editie. In de voorgaande edities waren Frankrijk, China en Rusland partnerland. De bijzondere status van het aangewezen partnerland geeft dat land een high-profile platform. Voor 2014 krijgt Nederland de mogelijkheid om industriële producten en innovaties te tonen waarin Nederland excelleert. Hiertoe behoren de topsectoren: Water, Energie, High-tech Systems en Materialen alsmede alle bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in de productie van hoogwaardige industriele half- en/of eindproducten.

Extra impuls

"Het tandem Nederland-Duitsland staat voor een nauwe en succesvolle economische relatie, die een extra impuls krijgt op de Hannover Messe 2014," verklaarde dr. Jochen Köckler, lid van de Raad van Bestuur van de Deutsche Messe. "Nederland is een zeer dynamische exporteur en één van de belangrijkste handelspartners van de Duitse industrie. Kortom het ideale partnerland van 's werelds toonaangevende industriële beurs."

Holland Partnerland breed gedragen

De Nederlandse overheid ondersteunt Holland Partnerland. De minister van Economische Zaken, Henk Kamp, en Lilianne Ploumen, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, kondigen aan samen te werken om het succes en de betrokkenheid van Nederland bij Hannover Messe te stimuleren. Hun motto: "Buitenlandse handel creëert binnenlandse banen." Bij de openingsceremonie op zondag 6 april 2014 zal minister-president Mark Rutte de officiële opening namens Nederland verrichten.

bron: Hannover Messe

Foto's:

nederland-duitsland

© Aandrijvenenbesturen.nl