Laatste nieuws:

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA (VS), 29 juli 2013 13:49

Robot showt zijn Parkour-skills (video)

Vloeiend en soepel obstakels overwinnen, daar gaat het om bij 'Parkour', een stroming die uit Frankrijk is over komen waaien. Bij Parkour springen mensen soepeltjes over hekjes, op randen van hoge gebouwen en meer. De Universiteit van Pennsylvania heeft nu hun RHex robot zo verbeterd dat het ding ook de nodige stunts uit kan halen.

'
Rechts
1/2

RHex is ontwikkeld als een robot die over een zeer grote verscheidenheid van terreinen kan voortbewegen. Als hij armen zou hebben zou de robot ze niet omdraaien voor stoepranden, traptreden, plassen, puin en andere obstakels. Deze robot bestaat al pakweg een jaar of tien.

Vernieuwd

Ondanks dat de robot al een tijdje meedraait, is deze versie (de X-RHex-Light) nu flink aangepast door Professor Daniel Koditschek. De nieuwe robot is opgebouwd uit lichtere materialen en is makkelijker te fabriceren. De robot is 51cm lang, 40,5cm breed en 10cm dik. De robot heeft zes poten en weegt inclusief accu slechts 6,7kg.

Maxon poten

De aandrijving van de zes poten verloopt via zes borstelloze Maxon motoren van 50 watt; één voor elke poot. Het piekvermogen van deze motoren is ongeveer 380 watt. De accu voorziet de motoren van stroom en heeft een capaciteit van 83 wattuur bij 37 volt. De accu weegt iets meer dan een halve kilo.

Sensoren

De poten bevatten ook een sensorsysteem, die informatie kan doorgeven over het type oppervlak waar de robot over voortbeweegt. Ook heeft de robot een laserscanner aan boord voor visuele analyse en heeft ook nog een navigatiesensor en diverse tactiele sensoren. Dankzij de sensoren kan de robot navigeren over een simpel, maar wel uitdagend terrein.

"Wat we willen is een robot die overal kan gaan en staan, zelfs over terrein dat kapot en oneven is", legt student Aaron Johnson uit. "Deze nieuwste sprongen hebben de mogelijkheden van deze machine enorm uitgebreid, want het kan nu sprongen op of over obstakels maken die veel groter zijn dan de robot zelf."

 

bron: Gizmag

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden