Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 10 juni 2013 12:12

Koningin Máxima bezoekt Robocup

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt vrijdagmiddag 28 juni 2013 RoboCup 2013, het wereldkampioenschap voor intelligente robots, in Eindhoven. RoboCup is gericht op het promoten van techniek en het versnellen van de ontwikkeling van betaalbare en betrouwbare robottechnologie voor de (vergrijzende) samenleving.

Koningin Máxima (Foto: RVD)'
Koningin Máxima (Foto: RVD)
1/1

De Technische Universiteit Eindhoven is dit jaar gastheer voor de ruim 2500 deelnemers uit ongeveer 40 landen. Arno Peels, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e: "We zijn zeer verheugd dat Hare Majesteit Koningin Máxima op uitnodiging van de Technische Universiteit Eindhoven op vrijdagmiddag 28 juni 2013 een bezoek brengt aan RoboCup 2013, het wereldkampioenschap voor intelligente robots. Volgens ons onderstreept de koningin daarmee het belang van technologie en innovatie voor onze samenleving en levert ze een bijdrage van de promotie van technologie richting onder andere scholieren."

De deelnemers gaan met verschillende soorten robots de strijd met elkaar aan zoals robotvoetbal. Het team van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) verdedigt de wereldtitel robotvoetbal die vorig jaar in Mexico werd veroverd. Peels: "Uiteraard hoop ik dat ons team, net als vorig jaar, wereldkampioen wordt. De kennis die de TU/e verwerft met het robotvoetbal is zeer waardevol en wordt vervolgens gebruikt in vele andere toepassingen, zoals de medische. Dat geeft aan waarom we het doen: we hebben dit soort technologie hard nodig in de maatschappij."

In de competitie RoboCup@Home laten teams zien hoe hun uitvindingen de maatschappij kunnen dienen. In een nagemaakte thuisomgeving wordt getoond hoe zorgrobots kunnen assisteren bij het uitvoeren van alledaagse taken waardoor hulpbehoevende mensen langer thuis kunnen blijven wonen. In de RoboCup Rescue League bouwen teams robots die zich kunnen verplaatsen in een moeilijk toegankelijke ruimte en zelfstandig kunnen zoeken naar slachtoffers.

Naast de diverse competities voor teams van universiteiten, is er de RoboCupJunior-competitie. Hierin strijden ruim duizend leerlingen van basis- en middelbare (9- 19 jaar) scholen uit 30 landen om de prijzen. Naast het robotvoetbal is er onder andere een competitie voor het maken van een dansrobot.
Het hele toernooi duurt van 26 tot en met 30 juni en is gratis toegankelijk voor publiek.

bron: Technische Universiteit Eindhoven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam – WPC
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden