ZOETERMEER, 30 mei 2013 11:37

Reactie FME op actiekaart werknemers Metalektro

Afgelopen dinsdag hebben een aantal werknemers uit de grootmetaal een actiekaart Metalektro overhandigd aan FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming, die ook voorzitter is van de werkgeversdelegatie in de CAO-onderhandelingen.

Tijdens de rustig verlopen bijeenkomst reageerde Dezentjé richting de aanwezige leden van FNV Bondgenoten: "Nederland loopt achter bij andere Europese landen en de rest van de wereld. Ook over vijf jaar willen wij nog fabrieken en laboratoria in Nederland. FME gaat voor werkbehoud!"

Dezentjé hield de vakbondsleden voor dat "we een gezamenlijk belang hebben om snel tot een tot een CAO-akkoord te komen. Ik begrijp jullie signaal en ik zie die gezamenlijke punten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er uit kunnen komen. Ook ik teken voor een goede CAO." Tot slot bedankte Dezentjé de FNV-leden voor hun komst naar Zoetermeer.

Kerngegevens

De sector Metalektro omvat een belangrijk deel van de technologische industrie. Ruim duizend van de 2.500 leden die de Vereniging FME-CWM telt, vallen onder de CAO Metalektro, voor ondernemingen in de technologische industrie. Het gaat om ondernemingen die zowel nationaal als internationaal actief zijn binnen diverse sectoren zoals high tech, engineering, machinebouw, scheepsbouw, elektrotechniek en transportmiddelenindustrie.

bron: FME-CWM

Foto's:

Reactie FME op actiekaart werknemers Metalektro

© Aandrijvenenbesturen.nl