Laatste nieuws:

EINDHOVEN/ZOETERMEER, 20 april 2013 17:05

High Tech Ontdekkingsroute op 1 juni

Op zaterdag 1 juni opent een groot aantal toptechnologie bedrijven en kennisinstellingen in regio's Eindhoven, Twente en Delft hun deuren voor het grote publiek. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming: "Dit is een eerste stap naar een landelijke open dag van technologische bedrijven. Door de deuren te openen kan iedereen zaterdag 1 juni zelf ervaren welke prachtige, innovatieve producten we in Nederland maken."

'
1/1
Vorig jaar vond de High Tech Ontdekkingsroute voor het eerst plaats in de Brainport regio als onderdeel van de Dutch Technology Week. FME zorgt dit jaar voor uitbreiding van de High Tech Ontdekkingsroute naar regio's Twente en Delft, in samenwerking met Brainport Development en de ING. Met de open dag geven technologische bedrijven en kennisinstellingen het grote publiek een kijkje in de keuken. Ineke Dezentjé Hamming: "Technische uitvindingen die hier in Nederland gedaan worden, gaan de hele wereld over. Dat is bij veel mensen niet bekend. En dat terwijl wij alle reden hebben om hier trots op te zijn."

Aanjager

"Technische innovatie is een belangrijke aanjager van de Nederlandse economie,"stelt Ruud van Dusschoten, directeur Grootbedrijf en Instellingen van de ING. "Het stelt ons onder meer in staat om efficiënter te produceren en om buitenlandse markten te veroveren. Nederland heeft een goede naam op dit gebied. Iedereen kan dit zelf ervaren tijdens de High Tech Ontdekkingsroute." John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries: "De High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 1 juni geeft u de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van de high tech bedrijven in Nederland. We zien u dan graag."

Kijkje

Op zaterdag 1 juni geven toptechnologie bedrijven en kennisinstellingen in de regio's Eindhoven, Twente en Delft een kijkje achter de schermen. Waar deuren normaal gesloten blijven, krijgen bezoekers nu rondleidingen, toegang tot onderzoekslaboratoria en clean rooms en door middel van proeven de mogelijkheid om techniek te ervaren. De dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen, van jong tot oud.

Dutch Technology Week

Van 31 mei tot en met 7 juni 2013 wordt voor de tweede keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens deze week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Brainport Regio Eindhoven levert geweldige prestaties op high tech gebied en daar is de high tech industrie ontzettend trots op. Met een week vol evenementen kun je zien en beleven dat technologie uitdagend, fun en kansrijk is om in te werken, te studeren, te ondernemen en te investeren.

bron: Dutch Technology Week

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden