Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 17 april 2013 22:27

Internet of Things: kansen voor het MKB

Het Internet of Things, een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en met de mens uit te wisselen, biedt MKB ondernemers nieuwe kansen om te groeien. In samenwerking met onder meer TNO en de TU Delft speelt Syntens Innovatiecentrum in op deze ontwikkeling.

Internet of Things'
Internet of Things
1/1
In de Innovatiekring Internet of Things werken vijf businessclusters momenteel aan de ontwikkeling van een eigen businessconcept. Samenwerking op basis van vertrouwen gaat tot nieuwe business leiden. De deelnemende ondernemers zijn enthousiast; hun ervaringen zijn te zien in de film Internet of Things; kansen voor MKB ondernemers die willen groeien.

Opmars

De term bestaat al sinds 1999 maar Internet of Things is nu pas echt bezig aan een opmars. Dat komt doordat elektronica en sensor- en draadloze communicatietechnologie krachtiger en tegelijkertijd goedkoper zijn geworden. Internet of Things maakt gebruik van nieuwe mogelijkheden in de communicatie tussen producten en mensen. Sensoren die aangebracht zijn in producten verzamelen gegevens over de toestand van de producten zelf en hun omgeving. Deze data vormen de basis om productfuncties te vernieuwen of te verbeteren, additionele diensten te ontwikkelen en nieuwe business modellen mogelijk te maken. Denk aan verwarmingsinstallaties die met de barometer communiceren, wekkers die in verbinding staan met het koffiezetapparaat, de realtime informatie over de (vertraagde) aankomst van de bus of tram en valdetectie voor ouderen.

Ketenpartners

Syntens stimuleert samen met TNO en de TU Delft in de Innovatiekring Internet of Things MKB ondernemers om nieuwe business te genereren vanuit dit thema. De vijf businessclusters richten zich op de zorg, beveiliging, retail, verlichting in de openbare ruimte en groene gevels. Elke cluster bestaat uit drie tot vijf bedrijven en is grotendeels samengesteld uit bestaande ketenpartners. In een aantal gevallen is een grootbedrijf en een overheidspartij als ‘launching customer' bij de sessies betrokken. De clusters krijgen ondersteuning van een multidisciplinair team van onafhankelijke professionals.

Nieuwe innovatiekring start in september

De belangstelling voor de eerste Innovatiekring Internet of Things, die in december 2012 begon en in juli 2013 wordt afgerond, was groter dan dat er plaats was. Twee businessclusters hebben al toegezegd om deel te nemen aan de nieuwe ronde die in september begint. De Innovatiekring Internet of Things is vooral goed toepasbaar voor complexe vraagstukken die meerdere belanghebbenden betreffen en waarvoor nieuwe en nauwe samenwerking in de keten cruciaal is. Ondernemers die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Joris Castermans van Syntens (joris.castermans@syntens.nl, tel: 06 51234840).

bron: Syntens

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (31)

21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden