Laatste nieuws:

HANNOVER (D), 14 april 2013 12:37

FME en Holland High Tech starten samen exportmotor

In het Holland High Tech House op de Hannover Messe hebben Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter FME, en Amandus Lundqvist, voorzitter Holland High Tech, vorige week hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee onderstrepen beide organisaties het belang van de internationale profilering van de Nederlandse hightechsector.

'
1/1
FME heeft voor de tweede keer op rij, in opdracht van Holland High Tech, het Holland High Tech House op de Hannover Messe georganiseerd. De industriële vakbeurs is de grootste ter wereld en sloot dit jaar op 12 april haar deuren. Holland High Tech was zowel in hal 2 Research & Technology als in hal 4 met de Nederlandse toeleverindustrie prominent aanwezig. Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink: "Het Holland High Tech House illustreert de nauwe samenwerking tussen FME en Holland High Tech en is een prachtig voorbeeld van hoe we de Nederlandse hightechsector in het buitenland promoten."

Optrekken

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen onderscheiden zich door hun technologische excellentie en behoren in hun marktsegmenten tot de wereldtop. FME en Holland High Tech zien beiden het belang in van het samen optrekken om de export voor de sector te vergroten. Amandus Lundqvist: "De topsector hightech heeft forse groeiambities en wil de export meer dan verdubbelen, van 32 miljard in 2009 tot 77 miljard in 2020. Dat gaat niet vanzelf. Bedrijfsleven, kenniswereld en overheid werken daarom samen. We hebben inmiddels een aantal doellanden benoemd. De kennis en expertise van FME komt daarbij goed van pas."

Strategische reisagenda

Uiteindelijk leidt de samenwerking tot concrete acties, zoals het opstellen en uitvoeren van de strategische reisagenda. Ineke Dezentjé: "Dankzij jarenlange ervaring in het organiseren van handelsmissies heeft FME veel kennis en een uitgebreid netwerk opgebouwd. Zo werken wij al jaren uitstekend samen met Nederlandse ambassades. Door deze nauwe samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en de kennisinstellingen kunnen we de ambities waarmaken."

www.hollandhightech.nl

www.fme.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden