Laatste nieuws:

'S HERTOGENBOSCH, 5 april 2013 13:00

Mocon is inspiratie

“Mocon is en blijft een compleet overzicht van de motion control industrie. Het grootste verschil zit hem in de benadering. Bezoekers willen meer waar voor hun tijd en moeten hun tijd kunnen verantwoorden bij de leidinggevende. Binnen één dag heb je op MOCON een overzicht van de nieuwste producten, oplossingen omtrent kostenbesparingen en procesefficiëntie en kun je netwerken met zowel bestaande als nieuwe leveranciers.”

Marc van den Maagdenberg: “..een compleet overzicht van de motion control industrie.”'
Marc van den Maagdenberg: “..een compleet overzicht van de motion control industrie.”
Rechts
1/3

Aldus Marc van den Maagdenberg, marketing manager bij beursorganisator easyFairs, gevraagd naar de positie van Mocon na de jubileumeditie van 2011 en de evolutie door tien edities Mocon. Van den Maagdenberg geeft daarmee aan dat er sinds de ‘begindagen' weinig is veranderd als het gaat om het ‘marktsegment' Mocon blijft trouw aan haar originele expliciete focus, maar veranderingen zijn er wel degelijk. De focus wordt door de markt in elk geval gewaardeerd, merkt ook sales executive Susanne den Otter: "Je merkt dat Mocon door de focus op motion control een belangrijke beurs is voor de grote spelers in de markt, zoals SEW-Eurodrive, Lenze en Pneu/tec. Doordat de juiste exposanten zich blijven presenteren op de beurs, benut de bezoeker het beste zijn tijd en zijn zowel de exposanten als bezoekers tevreden."

Inspiratie

"Wat we wel merken, is dat bezoekers zich steeds vaker en beter moeten verantwoorden. In het verleden kwamen er meerdere personen van één bedrijf, tegenwoordig wordt er beter bekeken wie er waarom naar de beurs gaat. Daar zit een verschil. We spelen deze editie hierop in, door zowel oplossingen als inspiratie te bieden. Hier vindt de bezoeker dus alle ingrediënten om succesvol te zijn in de toekomstige industrie", vult marketeer Corine Smits haar beide collega's verder aan. Zoals de markt en de wereld veranderen, zo verandert ook het motion control evenement dat zich tot een twee jaarlijks ijkpunt in de markt heeft ontwikkeld. "Dit jaar hebben we ook gezocht naar nieuwe invalshoeken met betrekking tot verschillende samenwerkingspartijen. Zo zijn er verschillende plekken op de beurs die bezoekers moeten inspireren om vanuit een ander oogpunt naar de algemene trends van motion en control te kijken".

Eigen identiteit

Behalve de nadruk op motion control is ook het beursconcept achter Mocon een blijvertje. Geen tegen elkaar opbiedende megastands en bijbehorende kosten voor de exposanten, maar een compact, overzichtelijk en ook te behappen evenement voor de bezoeker. Van ‘luis in de pels' van de gevestigde beursorganisaties heeft easyFairs zich ook in dat opzicht ontwikkeld tot een vaste waarde. "Grappig om deze benaming te gebruiken, luis in de pels, we voelen ons een serieuze partner en zo worden we ook gezien in de marketingstrategie van onze klanten. We geven iedereen een eerlijke kans om zich te profileren op de beursvloer", reageert Susanne. "Wel zijn we flexibeler geworden met kleine aanpassingen in de stand, maar het laagdrempelige qua standopbouw en kosten is gelijk gebleven. Bovendien merk je dat bedrijven binnen het concept van easyFairs steeds meer hun eigen identiteit kwijt kunnen op een creatievere manier", verduidelijkt Marc.

Praktisch en gespecialiseerd

Wie zich dit jaar op 17 en/of 18 april naar de Brabanthallen begeeft, weet direct waar de nadruk op ligt. "Waar we erg blij mee zijn, is onze Entrance of Innovators. Hier presenteren zo'n tien exposanten hun nieuwste ontwikkelingen aan het grote publiek. Het zijn innovaties die tevens inspelen op de huidige ontwikkelingen in de motion control industrie, zoals energiebesparing. Ik denk dat de bezoekers van Mocon 2013 ogen en oren tekort gaan komen. Naast het seminarprogramma en de workshops hebben we veel demomodellen en een inspiratieplein met verrassende bezienswaardigheden. We willen de bezoekers naast praktische kennis iets laten zien wat ze alleen op Mocon kunnen vinden, dus een gespecialiseerd exposantenaanbod en vele noviteiten die de nodige inspiratie en innovaties teweegbrengen vanuit een andere invalshoek op de algemene trends in motion control", vat Corine Mocon samen.

Platform

"Mocon is na alle afgelopen edities een beurs met een groep exposanten en bezoekers die het platform waarderen en keer op keer op de beurs exposeren of bezoeken. Logischerwijs gaat relatiebeheer dan ook een belangrijke rol spelen. Wij zorgen wel dat Mocon een beurs blijft waar de trends en ontwikkelingen op productgebied centraal blijven staan. Waarbij de focus blijft liggen op de techniek en waarbij exposanten en bezoekers met elkaar in contact kunnen komen", stelt Marc.

Tussen die bezoekers bevinden zich hopelijk ook de motion control specialisten van de toekomst, voegt Susanne toe: "Op deze editie van Mocon willen we de vakgerichte studenten graag toelaten op de beursvloer met het oog op het chronisch tekort aan goed technisch opgeleid personeel in de toekomst. Samen met de exposanten zijn we bezig om voor de studenten een leuk en leerzaam programma in elkaar te zetten om ze zo een handje te helpen bij het aantrekken van het juiste personeel en het vinden van de juiste werkgever. We zijn niet de oplossing voor het tekort, maar kunnen wel een platform bieden om beide partijen samen te brengen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden