Laatste nieuws:

'S HERTOGENBOSCH, 27 maart 2013 11:38

Voetballen met wereldkampioenen op MOCON 2013 (video)

Op MOCON 2013 komen de bezoekers alles te weten over de voetbalrobots van Tech United Eindhoven en mogen ze het al voetballend opnemen tegen deze wereldkampioenen. De vakbeurs voor motion control, drives & industrial automation vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 april in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.

'
1/1

Keepen, verdedigen en aanvallen. Het robotvoetbalteam doet absoluut niet onder aan menselijke voetballers. Gedurende de twee beursdagen van MOCON wordt uitgelegd hoe de robots werken en worden er verschillende spelsituaties nagebootst. Hiermee wordt duidelijk dat de robots zelf beslissen hoe ze een vrije trap nemen aan de hand van waar de bal wordt genomen en waar de tegenstanders staan opgesteld. Als klap op de vuurpijl mogen ook de bezoekers een kans wagen om het op te nemen tegen deze wereldkampioenen.

Tech United Eindhoven participeert in toernooien georganiseerd door de Internationale RoboCup federatie, een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijs initiatief. Kennis op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en computer algoritmes worden ingezet om problemen op te lossen. Doordat de RoboCup organisatie elke jaar de spelregels aanpast, worden teams gedwongen te blijven innoveren.

De techniek van het voetbalteam wordt vervolgens gebruikt om robotica te ontwikkelen die op een maatschappelijke manier kan worden toegepast. Zo heeft Tech United ook een AMIGO robot die bijvoorbeeld een kamer kan opruimen of drinken kan serveren. Toch blijft de droom van de betrokkenen om halverwege de 21ste eeuw met een team van volledig autonome humanoid robotvoetballers te winnen van de FIFA Wereld Kampioen voetbal.

 

bron: Easyfairs

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden