Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 18 februari 2013 10:32

FME geeft signaal: meer vrouwen in technologie

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink heeft haar handtekening gezet onder het charter 'Talent naar de Top'. Daarmee zegt FME toe zich ook in de komende vijf jaar in te spannen om meer talentvolle vrouwen in het (sub)topmanagement van de organisatie te benoemen.

'
1/1

Dezentjé: "Ik vind dat elke organisatie, van welk type ook, een afspiegeling van de samenleving moet zijn. Dat betekent dat we allemaal een inspanningsverplichting hebben ervoor te zorgen dat er meer vrouwen aan de top komen. Om met Madeline Albright (voormalig minister van buitenlandse zaken VS) te spreken: ‘There is a special place in hell for women who don't help other women'."  

Geen quotum

Dezentjé is geen voorstander van het verplichte quotum (van dertig procent vrouwen in raden van bestuur en raden van commissarissen) in het bedrijfsleven. "Dat woord ‘verplicht' stoort me. Ik zou geen ‘quotumvrouw' willen zijn. Het gaat altijd om kwaliteit en dan kom je op het ‘Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een vrouw'."  

Flinke inhaalslag

FME zelf heeft in de afgelopen paar jaren al een flinke inhaalslag gemaakt. Niet alleen de voorzitter is vrouw, in 2011 is een vrouw benoemd tot manager communicatie & marketing en kwam er een vrouwelijke manager public affairs. In 2012 kreeg de afdeling finance & control een vrouwelijke manager. Ook heeft een toenemend aantal FME-branches een vrouw als directeur of manager.  

Techniek biedt carriérekansen

Dezentjé benadrukt dat de technologische industrie aan vrouwen enorme kansen biedt. "We hebben in onze eigen sector veel talentvolle vrouwen in de top of net daaronder. Ze zijn trots op hun vak, trots op de technologie, trots op hun bedrijf en trots op de sector. En terecht. Alle verhalen over het mannenbolwerk ten spijt: in onze sector kunnen de vrouwen die er echt voor gaan de top bereiken."

De FME-voorzitter ziet het ondertekenen van het charter dan ook vooral als een goed signaal aan de sector in het kader van de inspanningen meer vrouwen in de technologische industrie te krijgen. "Het tekort aan technici is een belangrijke dreiging voor onze industrie. Als er niets gebeurt, komen we in 2016 155000 mensen tekort. We hebben dus iedereen nodig. Daarom moet worden gestimuleerd dat nog meer meisjes voor studies bètatechniek kiezen en dat vrouwen (bijna) fulltime werken. Wat mij betreft is het alle hens aan dek!"  

Over Stichting Talent naar de Top

Stichting Talent naar de Top richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. Om vanuit intrinsieke motivatie de instroom, de doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top te bevorderen. De Stichting heeft het Charter Talent naar de Top ontwikkeld, waarmee werkgevers zich vrijwillig, maar niet vrijblijvend committeren aan een duurzaam en effectief m/v diversiteitsbeleid. De Stichting stelt zich verder tot taak om belemmeringen op de gehele weg van vrouwen naar de top inzichtelijk te maken en via concrete voorbeeldcases te laten zien dat een juiste balans in m/v diversiteit in de top haalbaar is. Meer informatie over de Stichting staat op https://www.talentnaardetop.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Energy Exhibition & Conference
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Wind Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden