DELFT, 4 februari 2013 11:21

TU Delft Robotics Institute feestelijk van start (video)

Op vrijdag 25 januari ging het TU Delft Robotics Institute feestelijk van start. Het Instituut speelt in op de wereldwijde trend dat er steeds meer interactie zal ontstaan tussen mens en robot, wat andere eisen stelt aan de ontwikkeling van nieuwe robots. In het instituut nemen zes Delftse faculteiten en vijftien leerstoelen deel.

Het Robotics Institute verenigt alle research van de universiteit op het gebied van robotica. De wetenschappelijke uitdaging voor het instituut is om robots en mensen effectief te laten samenwerken in ongestructureerde omgevingen.

Verenigde disciplines

In het nieuwe instituut is er een plek voor zowel de ‘harde' robotdisciplines (mechatronica, embedded systems, aansturing en kunstmatige intelligentie) en de ‘zachte' robotdisciplines (mens-machine-interactie, gebruikers interactie, architectuur, ethica en ontwerp).
Deze krachtenbundeling geeft de TU Delft een unieke positie op het gebied van expertise-combinatie en plaatst de TU in de leidende positie van robotica-research.

Doelen en activiteiten

De visie en missie van het TU Delft Robotics Institute bestaat uit de volgende activiteiten:

  • Gezamenlijk onderzoek
  • Gezamenlijke experimentele infrastructuur
  • Gezamenlijke nationale en internationale promotie
  • Samenwerking bij Bachelor en Master-programma's
  • Gezamenlijke projectvoorstellen, zowel nationaal als internationaal
  • Gezamenlijke platforms voor samenwerking met de industrie

Onderzoeksthema's

Het TU Delft Robotics Institute zal de research voornamelijk focussen op de drie onderzoeksthema's robotzwermen, taakrobots en interactieve robots. Robotzwermen gaat voornamelijk over relatief simpele robots die samen taken uitvoeren. Taakrobots voeren zelfstandig of samen met een mens een taak uit en interactieve robots werken samen en met mensen op een fysiek of cognitief niveau.



bron: TU Delft

Foto's:

TU Delft Robotics Institute feestelijk van start (video)

© Aandrijvenenbesturen.nl