Laatste nieuws:

EINDHOVEN / ALMELO, 6 december 2012 10:03

VDL ETG, Labo en Prodrive winnaars Dutch Industrial Supplier Awards 2012

De 'beste industriële toeleveranciers van ons land' zijn dit jaar VDL ETG (Eindhoven, Almelo), Labo Mechanische Bewerking (Geldrop) en Prodrive (Son). De Dutch Industrial Supplier Awards 2012 (DISA) werden op 22 november tijdens een feestelijke en drukbezochte bijeenkomst in Utrecht, uitgereikt. Er werden 277 toeleveranciers genomineerd. De DISA-contest werd voor het elfde jaar op rij gehouden.

'
1/1

VDL ETG won de 'Best Knowledge Award', Labo Mechanische Bewerking de 'Best Logistics Award' en Prodrive - in 2011 winnaar van de 'Best Knowledge Award' - ging met de 'Best Achievement Award' naar huis.

De Dutch Industrial Supplier Awards gelden als prestigieus, mede door de objectieve opzet. Bedrijven kunnen zich niet zelf nomineren, hun klanten/opdrachtgevers moeten dat doen. De genomineerden die na een aantal schiftingen nog in de race zijn, ondergaan een uitgebreid assessment op basis van door Berenschot en PWC ontwikkelde instrumenten. In de finale hakt, indien nodig - en dat was dit jaar het geval -, een vakjury van inkopers en managers van de nominerende bedrijven de knoop door.

VDL ETG is, concludeert de jury, "een uitstekend meedenker en kritisch doorvrager in het iteratief proces om tot innovaties te komen; zo worden zaken duidelijk, zelfs als de klant niet goed weet wat hij precies bedoelt." Verder weet het bedrijf - een voortzetting van Philips Machinefabrieken en sinds 2006 onderdeel van de VDL Groep, "opdrachten zo produceerbaar te maken dat het eindresultaat vaak goedkoper is dan vooraf geraamd". "Geen verrassingen achteraf", resumeert de jury bij monde van haar voorzitter, Joost Krebbekx van Berenschot.

Labo Mechanische Bewerking werd voor het eerst genomineerd en had meteen prijs. De jury: "Een echt familiebedrijf, betrokken bij klant en klus, flexibel om goed met de sterk wisselende vraag en seriegroottes te kunnen omgaan, snel en op tijd in uitvoering en levering en - mede dankzij het hoge niveau van automatisering - concurrerend in prijs. Met al hun uitstekende logistieke kwaliteiten een heel goede ontzorger van de klant."

Prodrive viel voor het tweede jaar in successie in de prijzen. Deze sterk groeiende toeleverancier (in zes jaar van twintig naar ruim vierhonderd personeelsleden - paart sterke prestaties op gebieden als operational excellence, customer intimicy en product leadership aan élan. De jury: "Prodrive wil de wereldmarkt op en wil daarvoor investeren in kennisontwikkeling voordat er business is. En het schroomt niet de klant uit te dagen bij de concurrent te gaan kijken of die het beter kan."

bron: Mikrocentrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden