Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 29 november 2012 11:55

Japanse robot transformeert in een auto (video)

Transformerende robots hebben nog steeds een speciaal plekje in het hart van veel mensen, vooral engineers werkzaam in de robotica. Het Japanse robotbedrijf Brave Robotics heeft nu niet alleen een werkend prototype gemaakt van een transformerende robot, maar heeft deze zelfs al klaargemaakt voor massaproductie.

'
1/1

De Brave Robot (versie 9) is via een iteratief proces de afgelopen tien jaar ontwikkeld door een team onder leiding van Kenji Ishida. De Brave Robot transformeert moeiteloos in een auto en weer terug in robotvorm. De bediening gebeurt via een gamepad, waarmee de robot draadloos op afstand te besturen is. Ook heeft de robot een Wi-Fi camera aan boord, waarvan de beelden live gestreamd worden naar bijvoorbeeld een tablet.

3D geprinte auto/robot

Alle externe onderdelen van de robot zijn vervaardigd met een 3D-printer die recent is aangeschaft door Brave Robotics. In autovorm kan de robot worden bewogen en rondgestuurd zoals elke andere radiografische auto. In de robotvorm kan de Brave Robot lopen, projectieltjes wegschieten en enkele fotogenieke poses aannemen.

Gelimiteerde editie

Voor de eerste productiebatch heeft Brave Robotics slechts tien robots gemaakt. De prijs is nog niet bekend gemaakt. De robots worden geleverd in een op maat gemaakt koffertje en worden volledig voorgeprogrammeerd bezorgd. Brave is ook bezig met nog grotere versies van de robot, die ze de komende jaren wil lanceren.

 

bron: Singularity Hub

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden