Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 19 november 2012 11:08

FME lanceert Powered by Dutch Technology

Tijdens het FME Jaarcongres is de nieuwe strategie, ‘Powered by Dutch Technology’, gepresenteerd. Met deze strategie neemt FME het voortouw om de krachten in de Nederlandse technologische industrie te bundelen en met één stem op vol volume te vechten voor de belangen ervan.

'
1/1
Nu politiek het besef begint door te dringen dat de verdienkracht van Nederland uit de industrie moet komen, staan we op een belangrijk keerpunt om de industriële basis in Nederland te versterken. Daarvoor is krachtige (nationale en internationale) belangenbehartiging noodzakelijker dan ooit.
 

Eén blok

Die belangenbehartiging is nu nog sterk versnipperd. Ineke Dezentjé Hamming: “Er zijn heel veel clubs met vergelijkbare dingen bezig, of het nou gaat om lobby of om het promoten van techniek en bèta-onderwijs. Daar komt nog bij dat de markt in toenemende mate om totaaloplossingen vraagt.  Als elk bedrijf of elke subsector zijn eigen koers vaart en steeds zijn eigen wiel moet uitvinden, is dat niet efficiënt en niet effectief. We moeten als één blok de Nederlandse technologische industrie op de kaart zetten.”

Met de strategie Powered by Dutch Technology ordent de industrie zichzelf langs de lijnen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld zorg, voedsel en klimaat. Dezentjé: “Bedrijven en branches bundelen hun krachten en gaan ketengericht met elkaar samenwerken. FME is dan niet langer een optelsom van honderden individuele bedrijven en clubs, maar realiseert complete ecosystemen voor gezamenlijke marktbewerking en gezamenlijke lobby. FME is de verbindende kracht voor die samenwerking.”

Pilots

Inmiddels zijn er drie pilots opgestart: life science & health, bebouwde omgeving en agro/food. In die pilots wordt gewerkt aan krachtenbundeling voor gezamenlijke belangenbehartiging, positionering van het cluster en activiteiten om samen de markt verkennen, bewerken en veroveren.

Parallel met het uitwerken van Powered by Dutch Technology start FME een PR-offensief om, zo zegt Dezentjé, “iedereen overal te laten zien dat de technologische industrie een wezenlijke bijdrage levert aan de welvaart in ons land. En dat onze technologie oplossingen biedt voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken”.

Ineke Dezentjé: “Dit is het moment om slim én krachtig te vechten voor de technologische industrie. FME gaat voor de Powered by Dutch Technology strategie!”

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (18)

24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building
14 november 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
NI Days 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden