Laatste nieuws:

DELFT, 12 november 2012 12:29

TNO’s PowerMatcher wint Accenture Innovation Award 2012

Afgelopen donderdagmiddag heeft Koen Kok de PowerMatcher gepitched tijdens de finale van de Accenture Innovation Award. In de avond heeft de jury de prijs uitgereikt en de PowerMatcher is in de categorie Energie uitgeroepen tot winnaar van de Innovation Award 2012! Dat de PowerMatcher een winnende technologie is bleek al eerder dit jaar tijdens de Impactprijs energie van TNO, waar het team ook de prijs in ontvangt mocht nemen.

Koen Kok neemt de prijs in ontvangst van juryvoorzitter Tineke Huizinga-Heringa'
Koen Kok neemt de prijs in ontvangst van juryvoorzitter Tineke Huizinga-Heringa
1/1

De award werd uitgereikt door voormalig VROM minister en juryvoorzitter Tineke Huizinga-Heringa. Namens de jury roemde ze het duurzame karakter van de PowerMatcher. Ze zei te verwachten dat Nederland de PowerMatcher nodig zal hebben om de doelstelling van 16% duurzame energie uit het nieuwe regeerakkoord te gaan halen.

Verder was de jury gecharmeerd door de keuze de technologie als open standaard beschikbaar te maken via een industrie alliantie. De jury noemde dit een belangrijke stap richting een brede toepassing van de technologie.

Naast de award in de vorm van een blauwe tulp bestaat de prijs uit een geldbedrag van €5000 te besteden bij Energeia, een dagelijkse online nieuwsdienst gericht op de energiesector.

Bij de publieksprijs won WakaWaka, een efficiënt zonne-energie lampje voor de derde wereld. Het WakaWaka team had een enorm aantal publieksstemmen weten te verzamelen. PowerMatcher eindigde op de vierde plaats in de ranking voor de publieksprijs.

De PowerMatcher is een software technologie die het mogelijk maakt meer duurzame energie in het elektriciteitsnetwerk op te nemen. Als groene stroom uit wind en zon fluctueert, laat PowerMatcher de elektriciteitsvraag deze fluctuaties volgen. De consument staat hierbij centraal. Zijn of haar slimme apparaten gebruiken juist energie als er goedkope groene stroom beschikbaar is. Van het zonnepaneel van de buurman of als het hard waait op zee.

PowerMatcher heeft zich in de praktijk bewezen en kan op grote schaal toegepast worden. Zo integreert PowerMatcher groene stroom op een slimme manier en wordt duurzame energie betrouwbaar en betaalbaar. Met een aantal industrie partners bereidt TNO de oprichting van de Flexiblepower Alliance Network (FAN) voor. Deze industrie-alliantie zal onder andere de PowerMatcher als open standaard voor de markt beschikbaar te maken en ontwikkeling van producten en diensten op basis van de standaard door marktpartijen stimuleren.

bron: TNO

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden