DELFT / EDE, 10 oktober 2012 10:16

Intensievere samenwerking NEN en Stabu

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen NEN en Stabu is een nieuwe fase aangebroken in het koppelen van kwaliteitsdocumenten met bestekspecificaties.

Door het steeds grotere belang van kwaliteitsdocumenten hebben NEN en Stabu afspraken gemaakt om de praktische toegankelijkheid te waarborgen. Volgend jaar worden de bestekspecificaties van Stabu via internet gekoppeld met de NEN-omgeving: NEN-Normshop en/of NEN Connect.

CE-markering

Veel industriële producten of bouwproducten die op de markt worden gebracht binnen de EU, moeten voorzien zijn van een CE-markering. Met dit merkteken geeft een ondernemer aan dat zijn product voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Vanaf 1 juli 2013 is de CE-markering op bijna alle bouwproducten verplicht, als er een geharmoniseerde norm van toepassing is op het product. Hierdoor wordt de rol van normen in specificaties van bouwproducten steeds relevanter. Door de intensivering van de samenwerking tussen NEN en STABU haken beide organisaties op deze ontwikkelingen aan.

Foto's:

Intensievere samenwerking NEN en Stabu

Dr. P.H.W.M. Daverveldt - algemeen directeur NEN - en ir. M.L.A.M. van Hezik - algemeen directeur Stabu (op foto rechts) onderschrijven de samenwerking om online koppelingen aan te brengen tussen de kwaliteitsdocumenten van NEN en de bestekspecificaties van Stabu.

© Aandrijvenenbesturen.nl