PARIJS / BERLIJN / LONDEN, 1 oktober 2012 12:33

Robot maakt kunst met slapende hotelgasten (video)

Vanaf 13 oktober zal een robotarm in enkele Ibis hotels schilderijen gaan maken die geïnspireerd zijn door slapende gasten. Gegevens die tijdens de slaap worden geregistreerd, worden door de robot-Rembrandt omgevormd tot een modern kunstwerk. Dit levert een uniek kunstwerk op.

In Ibis hotels in Parijs, Berlijn en Londen wordt van 13 oktober tot en met 23 november een uniek techniek en kunstproject geboden genaamd Sleep Art. Veertig geïnteresseerde hotelgasten kunnen zichzelf tijdens hun slaap laten monitoren. Een robot krijgt informatie over onder meer hun slaaphouding en geproduceerde geluiden en gebruikt deze informatie om een schilderij te maken op een zwart canvas.

Tachtig sensoren in je matras

Deelnemers brengen hun nacht in het hotel door op een speciaal geprepareerd matras, waar een raamwerk van tachtig sensoren in verwerkt zit. Deze sensoren meten warmte, druk en geluid. Als een slaper zich omdraait, een geluid maakt, of als de lichaamswarmte wijzigt, dan zal deze informatie doorgegeven worden aan de robotarm.

Deelnemers

Geïnteresseerde deelnemers die op onderstaande data in een Ibis-hotel in Parijs, Berlijn of Londen verblijven kunnen zich inschrijven via de Facebookpagina van Ibis. Met veertig deelnemers zijn plaatsen wel beperkt, dus mensen die graag een kunstwerk willen maken tijdens hun slaap, moeten snel zijn.

Bercy - Parijs (13 - 17 oktober)
Porte de Vincennes - Parijs (19 - 23 oktober)
City Potsdamer Platz - Berlijn (1 - 5 november)
Mitte - Berlijn (7 - 11 november)
Blackfriars - Londen (19 - 23 november)

 

bron: Ibis (Facebook)

Foto's:

Robot maakt kunst met slapende hotelgasten (video)

De robotschilder maakt een proef-kunstwerk.

© Aandrijvenenbesturen.nl