Laatste nieuws:

DEVENTER, 17 september 2012 13:32

Slimme handschoen zet gebarentaal om in spraak (video)

Er zijn al veel hulpmiddelen bedacht voor mensen die niet kunnen spreken, maar nog niet eerder ging men uit van een handschoen vol met sensoren. Die primeur is voor een studententeam uit de Oekraïne, dat onder het motto ‘We geven een stem aan bewegingen' een methode hebben ontwikkeld om gebarentaal om te zetten in gesproken woord via een smartphone.

 '
Rechts
1/2
Het team, QuadSquad genaamd, won met een prototype van de handschoen de Software Design Competition in het kader van de Microsoft Imagine Cup 2012. Daardoor kregen ze niet alleen $ 25.000 en internationale aandacht, maar er meldden zich ook ontwikkelaars die hun expertise voor het project willen inzetten.

Quadsquad heeft nu Enable Talk geïntroduceerd, een website waarop zij hun ambitieuze plan toelichten en ook de ontwerpdocumentatie en hun businessplan bekend maken. Bovendien onderzoeken ze de mogelijkheid om met dezelfde techniek communicatie via de mobiele telefoon mogelijk te maken. Dat zou voor ongeveer 70 milljoen mensen met hoor- en spraakproblemen nieuwe mogelijkheden bieden om te communiceren en contact te maken met de mensen om hen heen.  

De inspiratie voor de handschoenen kregen ze door het kijken naar dove medestudenten, die door hun communicatieproblemen wereden uitgesloten van diverse activiteiten. In eerste instantie zocht het team naar commercieel verkrijgbare handschoenen die zo zouden kunnen worden gemodificeerd dat ze een flink aantal gebaren zouden kunnen interpreteren. Uiteindelijk besloten ze toch om een eigen handschoen te ontwikkelen.

Sensoren 

In hun handschoen met 15 flex-sensoren in de vingers de mate van buiging, terwijl een kompas, accelerometer en gyroscoop de beweging van de hand door de ruimte vaststellen. De sensordata worden verwerkt door een microcontroller op de handschoen en vervolgens via Bluetooth verzonden naar een mobiel telefoon, die daarvoor wel moet werken onder Windows Phone 7. Door samenwerking met andere ontwikkelaars zullen er ook versie beschikbaar komen voor Android en Apple iOS.

De kostprijs voor de handschoen is op dit moment $ 150, maar de verwachting is dat dit na verfijning van het ontwerp en bij massaproductie ongeveer de helft zal bedragen.

Hoewel EnableTalk zich nu in eerste instantie richt op doven, zijn er veel meer toepassingen denkbaar voor de slimme-handschoen-technologie. Zo zou hij de pc-muis kunnen vervangen of kunnen fungeren voor de bediening van grafische interfaces.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden