Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 20 augustus 2012 10:45

FME: "Maak werk van onbenut exportpotentieel"

Bevordering van de export moet de komende kabinetsperiode hoger op de agenda. Dat zegt de ondernemersorganisatie in de technologische industrie, FME-CWM, in reactie op het rapport “Ruimte voor export” dat ABN Amro donderdag 16 augustus uitbracht.

'
1/1

Economen van ABN Amro hebben berekend dat de industrie 18 miljard euro extra zou kunnen exporteren als vooral kleinere industriële bedrijven actiever worden op buitenlandse markten. "In een tijd van miljardenbezuinigingen is het zonde om dit verdienpotentieel onbenut te laten", zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming.

FME pleit ervoor dit potentieel te benutten door het industriële MKB beter te informeren en te stimuleren om exportmarkten in opkomende landen te betreden. De exportmogelijkheden binnen Europa worden door de technologische industrie goed benut, maar het MKB kan met name in opkomende markten nog een slag maken. Een nieuwe Minister van Buitenlandse Handel die zich de komende kabinetsperiode bij uitgaande en inkomende missies inzet voor de positionering en gelijke handelscondities van het industriële MKB, kan daar volgens FME een goede bijdrage aan leveren.

Ook wil FME dat de verstrekking van exportfinanciering en de exportkredietverzekering richting het MKB de komende kabinetsperiode extra aandacht krijgen. De high level werkgroep exportfinanciering deed daartoe onlangs een aantal goede voorstellen om de exportfinanciering van MKB transacties te verbeteren, zoals de introductie van een MKB-loket bij de uitvoerder van de exportkredietverzekering en versoepeling van de besluitvorming van MKB-kredietverzekering.

ABN Amro benadrukt in het rapport 'Ruimte voor export' de rol van brancheorganisaties bij het ondersteunen van het MKB bij export. FME heeft die rol de afgelopen jaren actief opgepakt. De afdeling internationaal ondernemen van FME organiseert met regelmaat handelsmissies, workshops, trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten om bedrijven in de technologische industrie op hun internationaliseringspad te ondersteunen.

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden