Laatste nieuws:

DEVENTER, 25 juli 2012 11:18

Winnaars bekend ‘The Best of… Industriële Week 2012’

Journalisten konden tijdens de perspresentatie van de beurzen Macropak, Industrial Automation & Drives en Industrial Processing in juni de meest opvallende innovaties van exposanten kiezen. Deze worden beloond met het predicaat 'The Best of...'

'
1/1

De winnaars:
Weiss Nederland (Industrial Automation & Drives)
Optyl (Industrial Processing)
Samson (Industrial Processing)
Dinnissen (Industrial Processing)
Bio4Pack (Macropak)
Rycobel (Macropak)

De producten van deze exposanten worden tijdens de Industriële Week op een ‘gouden' zuil tentoongesteld.

Industrial Automation & Drives

Weiss Nederland viel in de smaak met de Direct drive pick & place HP70. De nieuwe direct aangedreven component van WEISS is smaller dan alle andere lineaire - of pneumatische modules. Ondanks de compacte bouwvorm zet hij, met betrekking tot snelheid, alle andere bestaande eenheden op zijn nummer. Dit kan dankzij een nieuw aandrijfprincipe. De HP70 werkt met twee lineaire motorassen en bezit daarom alle voordelen van de direct drive: dynamiek, programmeerbaarheid, geringe slijtage, nauwkeurigheid en een compacte bouwvorm.

Industrial Processing

De PCME Wet Stack 181 van Optyl is innovatief vanwege nieuwe vorm van meten in een duurzame omgeving, aldus een van de aanwezige vakjournalisten. De PCME Wet Stack 181 is een toestel om in natte schouwen te meten. Via een extractief bypass systeem wordt vochtige rookgas onttrokken aan de schouw. Deze rook gaat door een droogsysteem zodat al het water verdwijnt. Hierna volgt een uitermate precieze stofmeting d.m.v. de QAL181.

Pegasus 5-in-1 Pegasus menger van Dinnissen is ontwikkeld voor het multifunctioneel bereiden van levensmiddelen. Met één investering kunnen processtappen als mengen, vacuümcoaten, drogen, ontkiemen en aanzuren worden uitgevoerd. Vooral interessant voor het snel, efficiënt en homogeen produceren van gearomatiseerde producten met een hoge hygiëne-eis en een fris-zure smaaksensatie zoals thee, cereals, (krokante) zoetwaren en snacks.

Samson Regeltechniek viel bij de aanwezige journalisten in smaak met de Klepstandsteller 3730-6 voorzien van druksensoren. Deze klepstandsteller is zelfkalibrerend en geschikt voor enkelwerkende en dubbelwerkende pneumatische aandrijvingen. Het is toepasbaar voor zowel regelventielen (klepstandstellers) als open-/dichtventielen (PST). Functies als EXPERTplus, TROVIS-VIEW, HART®-communicatie, Partial Stroke Test (PST) en druksensoren zijn nu zonder extra kosten standaard geïntegreerd.

Macropak

Bio4pack BV heeft samen met Do-it een laminaat ontwikkeld op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dit laminaat is gecertificeerd met de hoogste gradatie hernieuwbaarheid. Daarnaast heeft het laminaat zeer goede barrièremogelijkheden, goed voor het verpakken van noten, pasta's en zaden.

Rycobel kreeg punten voor het Lekdetectietoestel. Een innovatie die die term meer dan verdient. De verpakking wordt in een box gegooid die met een hendel wordt afgesloten. Vervolgens wordt hij vacuüm gezogen. Als de verpakking niet lekdicht is, ontsnapt er een luchtstroom die door het apparaat wordt geregistreerd. Er kan ook worden geconstateerd of het om een klein of een groot lek gaat. De resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar door middel van een soort verkeerslicht met verschillende lampjes. Bijkomend voordeel is dat de verpakking met deze methode droog wordt getest en na de test niet hoeft te worden weggegooid.

Industriële Week 2012

Industrial Processing, Industrial Automation & Drives en Macropak worden van 2 tot en met 5 oktober gelijktijdig gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Een combinatie van expositie, masterclasses, themapresentaties en seminars. Een interessante bundeling van innovaties en knowhow, waar netwerken hoog op de agenda staat.

Surf voor meer informatie naar www.industrieleweek.nl

bron: FEDA

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden