Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 23 juli 2012 12:52

Handboek CO2-Prestatieladder Versie 2.1 gepubliceerd

De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) heeft medio juli het Handboek CO2-Prestatieladder Versie 2.1 op haar website gepubliceerd. De publicatie komt nadat de Raad van Accreditatie (uitsluitend) de versie 2.1 van het handboek heeft geaccepteerd.

'
1/1

De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen, te stimuleren tot CO2-bewust handelen. Het gaat met name om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van duurzame energie.

De ladder is een concrete uitwerking van een helder en toegankelijk instrumentarium voor duurzaamheid bij het gunnen van opdrachten. Het instrument wordt door overheidsorganisaties en bedrijven gebruikt bij (gekozen) veelal complexe aanbestedingen. Het uitgangspunt van de ladder is dat inspanningen worden gehonoreerd. Een hogere score op de ladder wordt namelijk beloond met een concreet voordeel in het aanbestedingsproces, in de vorm van een - fictieve - korting op de inschrijfprijs.

Overgangsregeling

Bedrijven kunnen zich vanaf 18 juli 2012 laten certificeren (initiële ladderbeoordeling) op basis van de CO2-Prestatieladder versie 2.1. Bedrijven die reeds in het beoordelingsproces zitten, kunnen dit proces op basis van 2.0 afmaken tot uiterlijk 1 november 2012. Na die datum vinden alle initiële ladderbeoordelingen plaats op basis van versie 2.1. Een jaarlijkse ladderbeoordeling van bedrijven met een CO2-bewust Certificaat 2.0 gaat op basis van het Handboek CO2-Prestatieladder 2.1. Alleen ProRail accepteert certificaten van versie 1.X. Versie 2.1 wordt verplicht bij de herbeoordeling. Rijkswaterstaat hanteert uitsluitend versie 2.0 en 2.1 als bewijsmiddel voor EMVI-eisen.

De wijzigingen ten opzichte van de eerdere versie bestaan onder meer uit het verduidelijken van de status van de bijlagen, het herschrijven van Hoofdstuk 5, het toevoegen van een bijlage over de steekproefgrootte en de toelichting van bepaalde eisen in Bijlage D. Aan de auditchecklijsten is inhoudelijks niets veranderd. Alle wijzigingen die zijn doorgevoerd tussen de versie 2.0 van 23 juni 2011 en de versie 2.1 van 18 juli 2012 zijn terug te vinden in een Wijzigingenlijst.

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden