Laatste nieuws:

'S HERTOGENBOSCH, 19 juli 2012 10:33

Cadmes: PDM synchroniseert Sharepoint met Enterprise PDM

Veel middelgrote en grote ondernemingen maken gebruik van Microsoft SharePoint voor het delen van documentatie tussen medewerkers, toeleveranciers en klanten. De nieuwe Cadmes EPDM SharePoint Link is een voordelige en veilige manier om het populaire platform te synchroniseren met documenten uit SolidWorks Enterprise PDM. Daarmee wordt engineeringdata niet alleen in de onderneming openbaar gemaakt, maar worden ze ook doorgegeven aan toeleveranciers en klanten.

'
1/1

Bedrijven in de maakindustrie beschikken vaak over veel documentatie, het beheer hiervan kan geregeld worden met een product data management (PDM) systeem. Om deze ontwerpdata met derden te delen kan de engineeringafdeling hen natuurlijk toegang verlenen tot de PDM-database. Met het oog op het licentiemodel van EPDM enerzijds en anderzijds het feit dat afdelingen die niet direct bij het engineering betrokken zijn, louter een leesbehoefte hebben, is dit in een aantal gevallen echter oneconomisch.

In één geval is het zelfs geheel onnodig want via Microsoft SharePoint leest Cadmes EPDM SharePoint Link de gewenste documenten na vrijgave automatisch in en actualiseert ze. Afdelingen zoals kwaliteitsmanagement, montage of productie, kunnen zodoende actuele documenten van de constructieafdeling in realtime inzien, of het nu gaat om een onderhoudsvoorschrift, een stuklijst of een inkoopaanvraag.

Een onderneming benut via EPDM SharePoint Link het beste uit beide werelden: de CAD-gebruikers vormen de harde kern die daadwerkelijk een PDM-koppeling nodig heeft, want alleen deze kan de verbindingen bewaken tussen componenten, modules en tekeningen. De afdelingen die niet direct bij het ontwerpen betrokken zijn, hebben alleen de kant-en-klare technische documenten nodig. Deze worden gemakkelijk via SharePoint beschikbaar gemaakt - vaak in combinatie met ERP.

Zolang de documenten in de computer blijven, is met EPDM SharePoint Link een organisatie brede synchronisatie mogelijk. Geeft de afdeling Engineering groen licht, dan wordt het project direct en overal geactualiseerd - systeemoverkoepelend, inclusief ERP, CRM en tot buiten de onderneming.

bron: Kunststof en rubber

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (31)

21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
21 september 2017 - Veldhoven, *techniekHuys
ROS-Industrial
26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden