Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 2 mei 2012 14:31

Nederland wint RoboCup Dutch Open (video)

Het robotteam Tech United Eindhoven heeft de RoboCup Dutch Open gewonnen. Het team van de TU/e won met 3-2 van Iran in de finale van het robotvoetbal. Tech United Eindhoven won naast deze ‘Middle Size’ League voetbalcompetitie, ook de @Home League, waar de Eindhovense zorgrobot Amigo het beste diverse huishoudelijke taken uitvoerde.

'
1/1

De RoboCup Dutch Open vond plaats van 25 tot en met 29 april in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en heeft ruim 5.500 bezoekers getrokken. De laatste twee dagen was het zo druk dat er extra tribunes moesten worden geopend. Zondag 29 april zagen zo'n tweeduizend toeschouwers de Nederlandse teams de eerste prijs in de grote competities binnenslepen.

Bezoekers RoboCup

"Het was mooi om te zien dat er een opbouw zat in de bezoekersaantallen deze week", aldus organisator René van de Molengraft. "We hebben er alles aan gedaan om het publiek nauw te betrekken bij het toernooi. 

Het live commentaar bijvoorbeeld, maakte de verschillende wedstrijden levendig. Ook probeerden we zoveel mogelijk de tijdsplanning te bewaken om de toeschouwers geïnteresseerd te houden. Door de betrokkenheid van het publiek, konden wij onze boodschap naar hen duidelijk overbrengen: laten zien wat we al kunnen met robots, waar we in de toekomst naartoe willen en jongeren interesseren voor techniek."

WK RoboCup

Het WK RoboCup vindt dit jaar plaats in Mexico van 18 tot 24 juni. Het TU/e-team stond al vier keer in een WK-finale. In 2013 is Nederland gastland.

 

bron: TU/e

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden