Laatste nieuws:

CAMBRIDGE, MASSACHUSETTS, VS, 11 april 2012 10:00

Ontwerp en print je eigen robot

Het MIT is bezig met een ambitieus project om het ontwerpen en produceren van robots compleet te vernieuwen. Met een subsidie van $ 10 miljoen van de Amerikaanse National Science Foundation wil men een desktoptechnologie ontwikkelen die het voor iedereen mogelijk moet maken om zijn eigen robot binnen enkele uren geheel naar eigen wens te kunnen ontwerpen en printen op een 3D-printer.

(foto: Jason Dorfman/CSAIL) '
(foto: Jason Dorfman/CSAIL)
1/1

"Dit onderzoek voorziet in een hele nieuwe denkwijze over het ontwerp en de productie van robots en kan van grote betekenis zijn voor de samenleving", vindt MIT-professor Daniela Rus van het MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL). "Wij denken dat het de potentie heeft om de toegang tot robots voor iedereen mogelijk te maken".

In het vijfjarige project, met de titel ‘An Expedition in Computing for Compiling Printable Programmable Machines' werken onderzoekers samen van het MIT, de University of Pennsylvania en de Harvard University.

Het duurt normaliter jaren om een functionerende robot te ontwerpen, produceren en programmeren en het is een extreem kostbaar proces van hardware- en softwareontwikkeling, machineleren, beeldverwerking en geavanceerde programmeertechnieken. In het nieuwe project wordt het proces van het produceren van functionele 3D-producten geautomatiseerd en het is dan mogelijk om robots te ontwerpen en bouwen van materialen die net zo makkelijk verkrijgbaar zijn als een vel papier. 

Compleet proces

"Wij willen een compleet proces ontwikkelen", zegt Rus. "En dan gaat het om een compiler voor het bouwen van machines, die begint met functiespecificatie en die een programmeerbare machine aflevert doe voldoet aan die specificities en die kan worden geproduceerd in een simpel printproces". Momenteel wordt gewerkt aan verschillende onderdelen van het project: Zo wordt een programmeerinterface gebouwd om eenvoudig specificeren en ontwerpen mogelijk te maken en worden algorithmen geschreven voor de besturing van zo'n robot. Tot nu toe zijn er twee prototypen samengesteld. Een daarvan is een insectachtige robot die zou kunnen worden gebruikt voor het onderzoeken van verontreinigde gebieden. De andere heeft een grijparm en kan worden gebruikt als hulpmiddel voor ouderen en gehandicapten.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden