Laatste nieuws:

, 3 april 2012 12:50

B&R Automation - Smart Safe Reaction: Simpeler, veiliger, slimmer

 

Veiligheid voor alles. Dit klinkt natuurlijk logisch, maar hoe? Met B&R's ‘Smart Safe Reaction' hoeft men niet lang meer te twijfelen. Het is de toekomst van de machinebouw en procesindustrie. In de loop der jaren is er veel veranderd. Zo is deze veiligheidsfunctie makkelijker te testen, eenvoudiger te bedienen, is er minder bekabeling nodig en is het eenvoudiger geworden in gebruik. Daarbij is openSAFETY gecertificeerd door TÜV Rheinland en TÜV Süd, conform de hoogste veiligheidseisen. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om openSAFETY in te zetten tot SIL 3.


De toepassing Smart Safe Reaction biedt vele voordelen. Eén daarvan is dat de gevaarlijke delen van de machine van dichterbij kunnen worden afgeschermd. Op deze manier is er meer productieruimte beschikbaar voor andere activiteiten en is de machine veiliger. Nog een voordeel is dat fouten eerder geconstateerd en meteen verholpen kunnen worden, voordat er schade is aangericht. Elke machine kan met deze toepassing geheel individueel worden geconfigureerd. Het is dus probleemloos te gebruiken bij verschillende typen machines. Alle benodigde data van de verschillende machines kunnen voortdurend worden doorgerekend. Als er bij een machine een onveilige situatie plaatsvindt, wordt er aan de hand van die data bepaald welke actie er moet worden ondernomen. Alle benodigde machinedata worden voortdurend geanalyseerd. Zodra er zich een onveilige situatie voordoet, wordt er aan de hand van deze data bepaald welke actie er moet worden ondernomen om de situatie simpel, veilig en slim te houden.


Smart Safe Reaction is nu mogelijk in combinatie met POWERLINK, maar vanaf 2013 ook met onder andere, zoals PROFINET en Ethernet IP.

 

Integrate Safety 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie..

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden