DEVENTER, 19 maart 2012 11:20

Aandrijven en besturen krijgt nieuw jasje

Vanaf deze week verschijnt ons vakblad in een fris nieuw jasje. Na jaren van trouwe dienst zeggen we vaarwel tegen de oude opmaak en luiden we een nieuw tijdperk in met een strakker, meer modern uitziend tijdschrift.

Beoordeel nooit een boek aan de hand van de omslag, dus zodoende zitten de échte verbeteringen aan de binnenkant van het blad. In het nieuwe blad laten we de engineer meer aan het woord. Hoofdredacteur Richard Bezemer: "We geven ons met z'n allen (soms letterlijk) bloot op Facebook, LinkedIn en twitteren ons de puree in. Maar de engineer hoor je niet in al dat geweld, die komt er niet aan te pas."

Daarom komt de engineer vanaf nu vaker aan bod in het blad. Door te vertellen over een project, de invulling van een werkdag, ambities, frustraties en dergelijke, wordt er een mooi kijkje in de dagelijkse praktijk gegeven.

Tijdschrift en website

Onderdeel van de nieuwe look is ook een betere wisselwerking tussen de inhoud van het tijdschrift en de inhoud van de website. Webredacteur Nathan Strik: "Het is ons doel om de afzonderlijke media minder op een eilandje te laten bestaan en meer binding te scheppen tussen print en online." Zo krijgen veel artikelen op de website extra verdieping in het blad. Simpelweg omdat het op papier nog steeds prettiger is om lange teksten te lezen. En andersom zal de website artikelen uit het blad aanvullen met beeld, geluid en video.Zo maken we optimaal gebruik van de sterke punten van elk medium.

QR-codes

QR-code brickcleanDit aanvullen doen we op een moderne manier. Namelijk met een zogeheten QR-code. Deze moderne variant van de streepjescode ziet u in het blad afgedrukt bij artikelen die filmpjes of ander extra materiaal bevatten. Door de code te scannen met de camera van uw smartphone of tablet, komt u gelijk terecht op de web-versie van het artikel. Zo'n webversie is vaak korter en oppervlakkiger qua tekst, maar levendiger qua aanvullend materiaal. Zo creëren we ‘the best of both worlds'.

Sociale interactie

Ook van u willen we meer gaan horen in de toekomst. Heeft u een reactie op ons blad, een artikel, wilt u nieuws onder de aandacht brengen, of simpelweg discussiëren met ons en/of uw vakgenoten? Dit kan via de reactie-functies onderaan ieder artikel op de site, ons Twitter-account, of door u aan te melden voor de LinkedIn groep van aandrijven en besturen.

Foto's:

Aandrijven en besturen krijgt nieuw jasje

De cover van aandrijven en besturen 3 van 2012. Een nieuw jasje en verbeterde inhoud.

© Aandrijvenenbesturen.nl