DEVENTER, 13 maart 2012 14:53

Safety Event: wegens succes geprolongeerd

Het ochtendprogramma omvat drie lezingen over uiteenlopende actuele onderwerpen. Allereerst de consequenties van het re-engineeren van machines voor CE-markering. In veel productiebedrijven worden oudere machines voorzien van een nieuwe besturing en daarbij gekoppeld met andere nieuwe en bestaande productiemiddelen. Wanneer moet het productiebedrijf de veranderde machine CE-markeren en wat zijn de technische consequenties van het re-engineeren van bestaande machines? Dat zijn enkele van de vragen die Nick de With in zijn lezing zal beantwoorden.

Softwareonheil

Een aspect dat in de industrie steeds actueler wordt is de veiligheid van onze veiligheidssystemen. Hoe bestand zijn deze systemen tegen softwareonheil in de vorm van virussen, wormen, Trojaanse paarden, kortweg cybercriminaliteit? Rob Hulsebos, industrieel netwerk expert, gaat in op de gevaren van cybersabotage voor de industrie en op de mogelijkheden om veiligheidssystemen cyberveilig te maken.

Over de achtergronden van de norm NEN-EN 1090-1, waarin de eisen voor het vaststellen van de conformiteit van constructieve stalen en aluminium constructieonderdelen, ofwel de CE-markering, zijn geregeld, wordt ingegaan door Bert van Beek.

Het middagprogramma omvat drie learnshops van anderhalf uur waarin aan de hand van praktijkvoorbeelden de diepte wordt ingegaan. Dit keer is gekozen voor:

  • Risicobeoordeling in de praktijk aan de hand van een verpakkingslijn (Paul Hoogerkamp);
  • Bewust afwijken van normen, kan dat zo maar? (Martijn Drost, NC 341018/Pilz Nederland en Michael Gerrits, Van Diepen Van der Kroef Advocaten) en
  • Veilige machines importeren/exporteren (Jan Gerrits, TCPM).

Safety-doctors

Net als de vorige edities van het Safety Event is ook dit keer in het programma ruimte gecreëerd voor de speciale Safety-doctor sessies. Hierbij worden weer de van tevoren door event-bezoekers ingediende vragen uitgebreid beantwoord en toegelicht door de Safety-doctors. Safety-doctor dit jaar zijn:

Paul Hoogerkamp, Mecid; Nick de With, Fusacon; Martijn Drost, NC 341018/Pilz Nederland; Michael Gerrits, Van Diepen Van der Kroef Advocaten; Jan Gerrits, TCPM; Bert van Beek, Telford Consult; Rob Hulsebos, Enode; Bert Stap, ESV-Groep en Harry Krosse, D & F.

Programma

Ochtend

  • Re-engineering en machineveiligheid, Nick de With, Fusacon
  • Securityaspecten van veiligheidssystemen, Rob Hulsebos, Enode
  • CE-markering van constructies, Bert van Beek, Telford Consult

Middag: Parallelle learnshops

  • Learnshop 1: Risicobeoordeling in de praktijk, Paul Hoogerkamp, Mecid.
  • Learnshop 2: Bewust afwijken van normen, kan dat zo maar? Martijn Drost, NC 341018/Pilz Nederland en Michael Gerrits, Van Diepen Van der Kroef Advocaten
  • Learnshop 3: Veilige machines importeren/exporteren, Jan Gerrits, TCPM

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding

Foto's:

'Spreekuur' bij de Safety-doctors

'Spreekuur' bij de Safety-doctors

© Aandrijvenenbesturen.nl