DELFT / AMSTERDAM, 27 februari 2012 11:11

Human Power Team en Jan Bos onthullen ontwerp supersnelle fiets

Op donderdag 8 maart zal het Human Power Team van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit van Amsterdam het ontwerp van hun nieuwe supersnelle fiets tonen. Ook aanwezig bij de presentatie is schaatser en fietssprinter Jan Bos, die geselecteerd is als één van de fietsers bij de volgende recordpoging. Doel is het huidige wereldsnelheidsrecord van 133 km/h te breken.

Na een halfjaar van onderzoek, ontwerpen en testen gaat het Human Power Team Delft & Amsterdam op donderdag 8 maart het ontwerp van de nieuwe fiets onthullen.

Niet alleen de fiets zal onthuld worden, ook zal Jan Bos vertellen over zijn schaatscarrière en wat het voor hem betekent om één van de geselecteerde fietsers te zijn. De presentatie gaat van start op de TU Delft, om 15:00 uur in collegezaal A van de Aula.

Geïnteresseerden die het leuk vinden om bij de presentatie aanwezig te zijn worden op de website van het Human Power Team aangespoort om zich aan te melden via aanmelden@hptdelft.nl

Vorig jaar zette het Human Power Team al een Europees en studentenrecord neer door in Nevada een snelheid van 129 km/h te rijden met hun superfiets.

bron: TU Delft

Foto's:

Jan Bos

Jan Bos traint alvast stevig voor zijn aankomende recordpoging

© Aandrijvenenbesturen.nl