Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 20 februari 2012 12:15

Yaskawa showt robots en motion (video)

Yaskawa organiseerde afgelopen maand voor haar klanten en relaties de Yaskawa Technologie Dagen in het Evoluon in Eindhoven. Het is de bedoeling om dit evenement elke twee jaar te laten terugkeren.

'
1/1

Zo'n twee maanden voor de Technishow was voor Yaskawa een goed moment om de klanten alvast te laten zien wat het bedrijf samen met partners als MCA en Robomotive de komende tijd in petto heeft. "Op een grote en drukke beurs als de Technishow heb je niet altijd de rust en de tijd om je bestaande klanten uitgebreid te spreken. Hier in het Evoluon is die tijd er wel, ook bij de klanten, hebben we gemerkt, die in ruime getale gebruik maken van deze mogelijkheid", vertelt Edwin Middelkoop, sales manager bij Yaskawa.

Op het gebied van robotica werd onder andere de vierassige MPP3 Delta robot gepresenteerd, die tot 3 kilo kan verplaatsen met hoge snelheid. Ook was er aandacht voor de MotoPick inbedrijfnamesoftware die bij complexe verpakkingsprocessen het hele samenspel tussen vision, handling en transport voor zijn rekening neemt. De eenvoud van programmeren verkort de inbedrijfnametijd en maakt snelle productwisselingen mogelijk.

Motion

Waar de Benelux-vestiging van Yaskawa de verkoop van robots in eigen beheer uitvoert, gaat verkoop en service voor het motion-deel (met name frequentieregelaars, servosystemen en motion controllers) voornamelijk via derden. De afgelopen jaren ging dat in Europa in samenwerking met Omron, maar dit jaar betreedt Yaskawa weer rechtstreeks de Europese markt. MCA zal als vanouds voor de Benelux de verkoop en service van Yaskawa's frequentieregelaars, servosystemen en motion-controllers voor haar rekening nemen. Het bedrijf uit Varsseveld toonde in het Evoluon onder andere de Varispeed J1000, V1000, A1000, T1000 en L1000 frequentieregelaars, de Sigma-5 servosystemen en de MP serie motion controllers.

Humanoïde robot

Aandachttrekker was een humanoïde robot die is voorzien van adaptieve servogrijpers. Robomotive heeft in samenwerking met visionspecialist Beltech een robotsysteem ontwikkeld dat veel meer kan dan repeterende bewegingen bij doorgaans starre mechanisatieprojecten. "Steeds meer bedrijven maken kleinere series van een grotere variatie aan producten. Dit is met de conventionele robot- en automatiseringssystemen niet kostengunstig te automatiseren.

Dit systeem bestaat uit een 15-assige robot met twee slimme robotgrijpers, 3D-vision en slimme software. Het kan verschillende producten vanuit ongeordende emballage herkennen en de oriëntatie ervan bepalen. De grijpers kunnen de verschillende producten adaptief oppakken vanuit de ongeordende toestand. Omdat de robot is uitgerust met twee handen, kan hij montagehandelingen uitvoeren zonder gebruik te hoeven maken van hulptooling", vertelt Michael Vermeer, directeur van het Roermondse bedrijf.

Het robotsysteem is één van de genomineerden voor de Technishow Innovatie Awards 2012.

 

bron: Yaskawa

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden