Laatste nieuws:

DELFT, 3 februari 2012 12:01

Open standaard voor vacatures

Een nieuwe open standaard maakt het uitwisselen van vacatures voor veel betrokken partijen (uitzendbureaus, jobboards, UWV WERKbedrijf, bedrijven/opdrachtgevers) eenvoudiger. De in opdracht van SETU door TNO ontwikkelde standaard is dinsdag 31 januari aangeboden aan Minister Kamp van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

'
1/1

De Minister gaf aan erg blij te zijn met het initiatief, en hechte grote waarde aan deze standaard die bij zal dragen aan meer transparantie op de arbeidsmarkt.

In het bijzijn van Bruno Bruins (voorzitter RvB van het UWV) en Aart van der Gaag (directeur branchevereniging ABU), is de nieuwe standaard op dinsdag 31 januari door SETU voorzitter en Randstad CIO Hans Wander symbolisch overhandigd aan minister Kamp.

Open standaard

De nieuwe standaard voor het elektronisch uitwisselen van vacatures is een open standaard. Dit betekent dat de standaard gratis door iedereen te gebruiken is. Ook is de standaard ontwikkeld samen met vertegenwoordigers van alle belangrijke spelers, waaronder uitzendbureaus, het UWV, intermediairs en vacaturesites. Hiermee wordt gewaarborgd dat de inhoud aansluit bij de behoeftes van de verschillende partijen. De standaarden worden ontwikkeld in opdracht van SETU, de beheerorganisatie van elektronische standaarden in de flexbranche.

Het ontwikkelen van de standaard is begeleid door TNO. Deelnemende organisaties brengen allen hun domeinkennis en behoeftes in. TNO faciliteert hierbij het proces, zorgt ervoor dat partijen op één lijn komen, zit bijeenkomsten voor, en zorgt voor het vastleggen van de gemaakte afspraken in de standaard. TNO doet dit voor diverse branches en sectoren, waaronder de flexbranche.

Update (07/02/2012): De standaard is te downloaden van de SETU website (te vinden onder 'Downloads' nadat u bent ingelogd. Het aanmaken van een account is kosteloos en kan onder 'Registreren').

bron: TNO

Reacties (2)

Beste heer Broekhuizen. De standaard is gratis te downloaden via de site van SETU. Voor het gemak heb ik het artikel even aangepast en een link naar de site toegevoegd. Registratie is vereist, maar is geheel kosteloos. Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 07-02-2012 11:31.

Webredactie A&B

07-02-2012 op 11:30

Waar kan ik de standaard vinden? Ik wil hem graag zien! Groeten, Wim Broekhuizen

W.K. Broekhuizen

07-02-2012 op 10:38

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (18)

24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building
14 november 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
NI Days 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden