Laatste nieuws:

PETTEN, 30 januari 2012 11:07

AMOLF en ECN sluiten samenwerkingsovereenkomst

Het FOM-instituut AMOLF en ECN hebben een overeenkomst getekend om hun samenwerking voort te zetten. Hiermee willen AMOLF en ECN de kloof tussen fundamenteel onderzoek en grootschalige productie en toepassing van zonnecellen overbruggen.

'
1/1

AMOLF en ECN werken sinds 2010 samen aan het verbeteren van het rendement van silicium zonnecellen. AMOLF levert hiervoor fundamentele kennis op het gebied van de lichthuishouding, ECN past deze kennis toe in prototype zonnecellen.

Robert Kleiburg, COO bij ECN: "Met deze overeenkomst verbreden wij ons onderzoeksterrein naar meer fundamenteel onderzoek. Het biedt ons de mogelijkheid nieuwe technologieën in een vroeg stadium te evalueren en een snellere technologieoverdracht naar de industrie te realiseren."

AMOLF directeur Albert Polman: "In het funderend energieonderzoek is het essentieel dat je nieuwe concepten direct kunt testen op zonnecellen van hoge kwaliteit. De samenwerking met ECN maakt dat mogelijk."

AMOLF startte in 2011 een groot onderzoeksprogramma op het gebied van zonnecellen met als thema Light management in new photovoltaic materials. Het onderzoek richt zich op het controleren van het opvangen, geleiden, concentreren en omzetten van licht op de nanometerschaal. Bij dit onderzoek ligt de focus op het ontwikkelen van nieuwe materialen en nieuwe zonnecelgeometrieën, met als doel zonnecellen te realiseren die zonlicht op een efficiëntere en goedkopere manier in elektrische stroom kunnen omzetten.

ECN werkt aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en de toepassing daarvan in de grootschalige productie van zonnecellen en -panelen. Door de samenwerking ontstaat een groot synergievoordeel en ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het versterken van de octrooiportefeuille.

bron: ECN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden