LAS VEGAS, VS, 17 januari 2012 15:52

Robots stunten op CES (video)

Van robo-dinosauriƫrs tot mecha-masseurs: de beursvloer van de Consumer Electronics Show werd bevolkt door een circus aan absurde noviteiten. Wat te denken van een met de iPhone bestuurbare bal, een rugmassagerobot WheeMe of de praktische maar maffe vloervegers als de dansende Mint sweepers?

Murata, de condensatorfabrikant uit Japan stuntte op de Show met twee robots die over een balk konden fietsen: Murata Boy op een gewone fiets  en Murata Girl op een eenwieler. Ze gebruiken twee gyrosensoren en een vliegwiel om overeind te blijven. Met de robots wil Murata laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun componenten.

Robotdweil

Robot Scooba van iRobot had het ook druk op de beurs hij (of zij?) dweilt de vloer en kan heel makkelijk bij de hoeken en randen rondom toiletten komen. Roomba, de stofzuigende collega, was al langer bekend.

Veegrobots

Ook voor de interieurverzorging zijn de Mint veegrobots. Het enige wat je nog zelf moet doen is een droog of nat doekje aanbrengen, en de robot doet de rest.

Massagebot

Massagerobot WheeMe van het Israëlische Dreambots zorgde voor de nodige ontspanning van de beursbezoekers. Hij zoekt automatisch en stilletjes zijn weg over je lichaam, zonder te vallen of grip te verliezen. Terwijl hij rijdt masseren zijn gepatenteerde vingertjes het vermoeide lichaam.

Robotbal

Op school werd je altijd als laatste gekozen in het voet-, hand-, hockey- of basketbalteam? Het is nu eindelijk mogelijk om volledige balcontrole te krijgen. Daarvoor moet je beschikken over een iPhone en voor 130 dollar de bestuurbare bal Sphero aanschaffen. Via het beeldscherm van de telefoon kun je de bal precies laten doen wat je wilt.

 

Foto's:

WheeMe

Massagerobot WheeMe heeft gepatenteerde vingertjes.

Murata Boy en Girl

Murata Boy en zijn nichtje Murata Girl

© Aandrijvenenbesturen.nl