SHANGHAI, CHINA, 19 december 2011 14:50

57 gewonden door explosie bij Apple-toeleverancier

De gezondheid van werknemers in China staat weer volop in de aandacht na een eexplosie bij de Riteng Computer Accessory Company in Shanghai. Ruim 20 medewerkers moesten afgelopen zaterdag in het ziekenhuis worden opgenomen met ernstige - maar niet levensbedreigende - verwondingen. De overige gewonden hadden lichter letsel.

De Chinese krant Yi Cai Daily meldde dat de fabriek bezig was met een proefproductie van aluminium behuizingen voor de iPad 2. Een eerdere explosie bij Foxconn in Chengdu werd geweten aan het slecht afvoeren van explosief aluminiumstof.  

Volgens het stadsbestuur van Shanghai vond de explosie plaats in een werkplaats op de vierde verdieping van het gebouw. Een zegsman van het bedrijf meldt dat de fabriek nog niet operationeel is. Deels is men nog bezig met een pre-productie-inspectie en in een ander deel worden proefproducties gedraaid.

De oorzaak van de explosie is onbekend, maar vermoed wordt dat het ook hier om explosief stof ging. Er is ook enige schade aan de machines; wanneer de fabriek de productie weer kan hervatten is afhankelijk  van een onderzoek door de Chinese autoriteiten.

Deze explosie is de zoveelste in een reeks incidenten die een kwalijk licht werpen op de veiligheid in Chinese bedrijven. Bij de explosie die in mei plaatsvond bij Foxconn - waar iPad's worden gepolijst - vielen drie doden en 15 gewonden. In oktober moest een leverancier van MacBook-behuizingen sluiten na klachten over vervuiling. En in november werd Apple door een groep Chinese milieuactivisten beschuldigd van het veroorzaken van milieuschade in China.

Het staat vast dat dergelijke incidenten bij heel veel meer Chinese bedrijven plaatsvinden, maar door de bekendheid van het merk komen die bij Apple-toeleveranciers natuurlijk extra onder de aandacht.

Bron: Reuters, Micgadget

Foto's:

57 gewonden door explosie bij Apple-toeleverancier

© Aandrijvenenbesturen.nl