Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 19 december 2011 10:20

TNO ontwikkelt nieuwe methode inventarisatie doelgroepen scholingsbeleid

Mede op basis van TNO-onderzoek bracht begin deze maand de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) het advies uit om in het kader van duurzame inzetbaarheid te investeren in de ontwikkeling van werknemers met een lage en/of verouderde opleiding. 'We worden er beiden wijzer van' is het motto. TNO ontwikkelde voor het advies een nieuwe methode om de doelgroepen voor scholingsbeleid te inventariseren.

'
1/1

TNO inventariseerde voor de RWI de doelgroepen voor scholingsbeleid. Zij deed dat niet alleen op basis van het opleidingsniveau, maar ontwikkelde een nieuwe methode om ook de risico's van kwalificatieveroudering mee te wegen. Dat leverde nieuwe inzichten op in 'kwetsbaarheid'. Drukkers en nabewerkers zijn bijvoorbeeld goed geschoolde vakkrachten, maar hebben vanwege snelle technologische ontwikkelingen, psychosociale belasting en een krimpende werkgelegenheid wel een relatief kwetsbare arbeidsmarktpositie, mét een forse scholingsnoodzaak.

RWI advies

In het advies van de RWI wordt om die reden niet louter gepleit voor investeringen in versterking van de arbeidsmarktpositie van lager opgeleiden. RWI pleit juist ook voor toekomstgerichte investeringen in werknemers die met verouderde kwalificaties kampen of het risico lopen dat op korte termijn te zullen doen. Door middel van praktische mogelijkheden kunnen werknemers met een lage of verouderde opleiding tot scholing worden bewogen.

Hiermee kunnen zij zichzelf verbeteren en hun arbeidsmarktpositie versterken. Ook voor werkgevers heeft investeren in lager opgeleiden voordelen. De RWI pleit daarom in haar op 8 december gepubliceerde advies 'We worden er beiden wijzer van' voor gerichte aandacht voor de ontwikkeling van lager opgeleiden. Het RWI- advies beschrijft wat bedrijven kunnen doen om ook onder deze groep een leercultuur te stimuleren.

TNO helpt organisaties

TNO helpt organisaties bij het ontwikkelen, implementeren en evalueren van nieuw of staand scholings- en ontwikkelbeleid, waarin zelfsturing centraal staat. Met glasheldere en valide diagnose-instrumentarium, moderne en bewezen effectieve interventies en een wetenschappelijke toets op de effectiviteit van deze interventies.

bron: TNO

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden