EINDHOVEN, 19 december 2011 10:12

Genomineerden Dutch Solar Awards bekend

Uit ruim veertig inzendingen heeft de vakjury van de Dutch Solar Awards voor vier categorieën twaalf genomineerden geselecteerd. Op donderdag 16 februari 2012 zullen tijdens een spetterende awardshow op High Tech Campus Eindhoven de winnaars bekend gemaakt worden.

Juryvoorzitter Wim Sinke en juryleden Frank Witte, John Blankendaal en Arthur de Vries hebben in de afgelopen periode de verschillende inzendingen voor de Dutch Solar Awards beoordeeld. "In de categorie Industry Development Award werd een bijzonder groot aantal inschrijvingen verwelkomd", vertelt Dutch Solar Awards organisator Edwin Gelissen-Van Gastel. "Maar ook voor de andere categorieën - uitgezonderd de vervallen categorie Best Client Award wegens een gebrek aan inschrijvingen - mochten wij als organisatie een aanzienlijk aantal inschrijvingen tegemoet zien."

"Wij hebben daarbij gekozen om via de december-editie van Solar Magazine de genomineerden voor de Project Development Award bekend te maken en de andere genomineerden te onthullen via de website van Solar Magazine en de Dutch Solar Awards. Op die manier willen wij geïnteresseerden ook direct enthousiasmeren zich via de website aan te melden voor het bijwonen van de awardshow op
donderdag 16 februari 2012."

Genomineerden Industry Development Award
1. Schiebroek Energie(k) Daken met Energiedak-Plus
2. Solland Solar met Sunweb
3. TULiPPS Solar met de COSMOS pv-moduletechnologie

Genomineerden Project Development Award
1. Han van Zwieten Architecten BNA met het Columbuskwartier in Almere
2. Scheuten Solar met het Centraal Station Rotterdam
3. Yellow Step Solar met Zonnestroom voor Amsterdamse Scholen

Genomineerden Young Solar Award
1. Eternal Sun uit Delft
2. Femtogrid uit Amsterdam
3. SoLayTec uit Eindhoven

Genomineerden Solar Thesis Award
1. Johan Bijleveld over polymere zonnecellen
2. Gijs Dingemans over passivatie van kristallijn silicium zonnecellen
3. Jan-Willem Schüttauf over silicium heterojunctie zonnecellen

Meer informatie over de genomineerden voor de categorieën Industry Development Award, Young Solar Award en Solar Thesis Award is hier te vinden. Geïnteresseerden die op 16 februari 2012 de awardshow willen bijwonen kunnen hier kaarten bestellen.

bron: Hightech Campus Eindhoven

Foto's:

Logo Dutch Solar Awards

© Aandrijvenenbesturen.nl