Laatste nieuws:

ALKMAAR, 27 november 2011 21:20

Lego-robots veroveren Alkmaar

De spanning was te snijden tijdens de regiofinale van de First Lego League van Noord-Holland Noord op Inholland Alkmaar. Vijftien teams streden om de overwinning tijdens de jaarlijkse robotwedstrijd voor kinderen tussen 9 en 15 jaar. Na een spannende strijd tussen de zelfgebouwde robots ging team ‘Appeltje/eitje’ van de Johannesschool uit Hillegom er met de winst vandoor. Zij gaan door naar de Beneluxfinale begin 2012.

'
1/1
Alle teams werden beoordeeld op hun teamwork, robotontwerp, de prestaties van de robot en het verrichte onderzoek. “We hadden gedacht op de tweede of derde plaats te eindigen, gezien ook de prestaties hier aan de speeltafels,” aldus een van de blije winnaars. “We hadden een beetje pech met sommige missies die mislukten,” vult een andere jonge winnaar aan. “Maar wel geweldig dat we gewonnen hebben!” De nummer twee was team ‘Next Level’ van het Bonhoeffercollege uit Castricum. Ook zij vertegenwoordigen hun regio tijdens de Beneluxfinale.

First Lego League

De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd, waar in totaal meer dan 200.000 kinderen aan mee doen uit meer dan 55 landen. Een van de belangrijkste doelen van deze legowedstrijd is kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar enthousiast te maken voor de wereld van techniek. De wedstrijd staat dit jaar in het teken van voedselveiligheid. Met zelf ontworpen legorobots zoeken kinderen naar manieren om besmetting van voedsel te voorkomen.

Thema Food Factor

Besmetting van voedsel in de wereld is een dagelijks actueel thema. Bij verwerking en transport wordt voedsel blootgesteld aan ongedierte en bacteriën. Alle teams bouwen een ‘autonome robot’ en gebruiken speciale Legosoftware om bepaalde voedselveiligheidmissies uit te voeren en te zoeken naar innovatieve oplossingen om voedselveiligheid hoog in het vaandel te houden.

Meer informatie is hier te vinden.

bron: Hogeschool Inholland

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden