Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 27 november 2011 20:59

Nieuwe leerstoel Talentontwikkeling voor Universiteit Twente

De Universiteit Twente ontving een nieuwe leerstoel Talentontwikkeling, Wetenschap en Techniek, in aanwezigheid van ministeri Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). De leerstoel werd aangeboden door diverse gemeenten uit de regio Twente, samen met een aantal scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, het ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Kamer van Koophandel van Twente. De overhandiging vond plaats tijdens het "University-Business Forum", dat de Europese Commissiei organiseert op de campus van de universiteit.

'
1/1

Het doel van de leerstoel is aantonen wat het onderwijs en de samenleving te doen staat om de talenten van jongeren positief te stimuleren. Dit gebeurt via wetenschappelijk onderzoek, netwerkvorming en de vertaling van onderzoeksresultaten. De focus ligt op twee gebieden: primair onderwijs-vmbo-mbo en primair-voortgezet-hoger onderwijs. Volgens minister Van Bijsterveldt speelt de leerstoel in op een belangrijke behoefte naar meer onderzoek onder jongeren en leerkrachten op het gebied van talentbevordering, wetenschap en techniek: "Wat deze leerstoel bijzonder maakt, is dat het onderzoek verbindt met de onderwijspraktijk, waardoor resultaten ook meteen bruikbaar zijn in de klas. Wat mij daarnaast aanspreekt is dat het initiatief voortkomt uit een bijzondere samenwerking tussen onderwijs en overheid. Twente zet als regio in op talentontwikkeling, innovatie en techniek, en erkent dat een goed opgeleide beroepsbevolking daarvoor een eerste vereiste is. Om dat te bereiken moet het onderwijs zoveel mogelijk uit talent van leerlingen kunnen halen. Deze leerstoel draagt daar rechtstreeks aan bij."

Leerstoel uniek in Nederland

De bijzondere leerstoel met als leeropdracht het bundelen en uitvoeren van psychologisch en onderwijskundig onderzoek, bestaat tot op heden niet in Nederland. Diverse partijen pakten deze behoefte op en bundelden hun krachten om onderzoek en onderwijs op dit gebied een impuls te geven. De procedure voor het aanstellen van een kandidaat is inmiddels in gang gezet en kan na raadpleging van de faculteitsraad en de zusteruniversiteiten bekend worden gemaakt. Dit vindt waarschijnlijk in januari 2012 plaats.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden