Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 27 november 2011 20:59

Nieuwe leerstoel Talentontwikkeling voor Universiteit Twente

De Universiteit Twente ontving een nieuwe leerstoel Talentontwikkeling, Wetenschap en Techniek, in aanwezigheid van ministeri Marja van Bijsterveldt (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). De leerstoel werd aangeboden door diverse gemeenten uit de regio Twente, samen met een aantal scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, het ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Kamer van Koophandel van Twente. De overhandiging vond plaats tijdens het "University-Business Forum", dat de Europese Commissiei organiseert op de campus van de universiteit.

'
1/1

Het doel van de leerstoel is aantonen wat het onderwijs en de samenleving te doen staat om de talenten van jongeren positief te stimuleren. Dit gebeurt via wetenschappelijk onderzoek, netwerkvorming en de vertaling van onderzoeksresultaten. De focus ligt op twee gebieden: primair onderwijs-vmbo-mbo en primair-voortgezet-hoger onderwijs. Volgens minister Van Bijsterveldt speelt de leerstoel in op een belangrijke behoefte naar meer onderzoek onder jongeren en leerkrachten op het gebied van talentbevordering, wetenschap en techniek: "Wat deze leerstoel bijzonder maakt, is dat het onderzoek verbindt met de onderwijspraktijk, waardoor resultaten ook meteen bruikbaar zijn in de klas. Wat mij daarnaast aanspreekt is dat het initiatief voortkomt uit een bijzondere samenwerking tussen onderwijs en overheid. Twente zet als regio in op talentontwikkeling, innovatie en techniek, en erkent dat een goed opgeleide beroepsbevolking daarvoor een eerste vereiste is. Om dat te bereiken moet het onderwijs zoveel mogelijk uit talent van leerlingen kunnen halen. Deze leerstoel draagt daar rechtstreeks aan bij."

Leerstoel uniek in Nederland

De bijzondere leerstoel met als leeropdracht het bundelen en uitvoeren van psychologisch en onderwijskundig onderzoek, bestaat tot op heden niet in Nederland. Diverse partijen pakten deze behoefte op en bundelden hun krachten om onderzoek en onderwijs op dit gebied een impuls te geven. De procedure voor het aanstellen van een kandidaat is inmiddels in gang gezet en kan na raadpleging van de faculteitsraad en de zusteruniversiteiten bekend worden gemaakt. Dit vindt waarschijnlijk in januari 2012 plaats.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden